fbpx
A Daily Mail brit lap egyik példánya.

Együtt perli a Daily Mail kiadóját Harry herceg, Elton John és még több más személy

Harry herceg pert indít az Associated Newspapers, a Daily Mail, a The Mail on Sunday és a MailOnline kiadója ellen – ehhez csatlakozott Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznők, illetve Doreen Lawrence bárónő, a néhai Stephen Lawrence édesanyja is.

A felperesek azt állítják, hogy „meggyőző és rendkívül elszomorító bizonyítékok révén arra jutottak, hogy utálatos bűncselekmények és a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek az Associated Newspapers által” – írja a People nyomán a 24.hu.

A csoport által benyújtott keresetben azt állítják, hogy olyan jogellenes gyakorlatokat alkalmaztak velük szemben mint például lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették, visszaéltek a személyes adataikkal, hogy orvosi információkat szerezzenek kórházakból és egészségügyi intézményekből, valamint jogellenes módon manipulálták a bankszámláikhoz és egyéb pénzügyi tranzakcióikhoz való hozzáférést – és ez csak a „jéghegy csúcsa”.

„Ezek a személyek, akik a karrierjük és a magánéletük során a közérdeklődés tárgyát képezik, egyetértenek abban, hogy egy olyan világban akarnak élni, ahol a sajtó szabadon, de felelősségteljesen működik. Az igazságot képviselő sajtó valódi forrásokból szerzi az információit, és bízni lehet abban, hogy etikusan és a brit közvélemény érdekében működik”

– zárul a felperes társaság közleménye.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Daily Mail brit lap egyik példánya. Fotó: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások