fbpx
DIGI.

Visszabontanak a DIGI mobilhálózatából

Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szolgáltató mobilszolgáltatása.

Több bázisállomást is lekapcsol idén novemberben a DIGI Mobil, mivel azok a továbbiakban nem működtethetők gazdaságosan – számolt be a HWSW.

A januárban a 4iG-hez került DIGI az informatikai lap szerint jövő hónaptól hat településen kapcsolja le az adótornyait: Zádorgalván, Szilaspagonyon, Csákánydoroszlón, Baranyajenőn, Vasegerszegen és Jánosházán november 1-jétől nem lesz elérhető a DIGI mobilszolgáltatása.

A szolgáltatótól a HWSW megtudta: az érintett állomások két okból is speciálisak. Egyrészt nem az elektromos hálózatra vannak csatlakoztatva, hanem dízelaggregátorral működnek, így jelentősen megnőtt az üzemeltetési költségük. Másrészt az intézkedés mindössze 15 ügyfelet érint a szóban forgó településeken és azok vonzáskörzetében.

Adótorony.
Fotó: stock / Depositphotos

A portál megjegyezte: jelen gazdasági helyzetben nem lenne meglepő, ha nem ez lenne az egyetlen hasonló racionalizálási lépés szolgáltatói berkekben. Nem kizárt, hogy a Digin kívül a többi szolgáltató is lekapcsol itt-ott egy állomást vagy vivőt – igaz, a nagyobb operátorok esetében a nagyobb spektrumkeret miatt ez nem feltétlenül jelentené a hálózati lefedettség csökkenését.

Energiaválság: Napelemeket helyez üzembe a Yettel mobilhálózatát működtető cég több bázisállomáson

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások