fbpx
Donald Trump volt amerikai elnök.

Beperelte a CNN-t Donald Trump volt amerikai elnök

A 475 millió dolláros perben a volt elnök azt állítja, a csatorna arra használta befolyását, hogy politikailag legyőzze őt.

Donald Trump korábbi amerikai elnök beperelte a CNN-t rágalmazásért – írta a Reuters hírügynökség nyomán a Telex.

Trump állítása szerint a csatorna „rágalmazási és becsületsértési kampányt” folytatott ellene, ezért 475 millió dolláros kártérítést követel.

29 oldalas keresetében a volt elnök azt állítja, hogy a CNN arra használta a jelentős befolyását, hogy politikailag legyőzze őt. A volt elnök szerint a CNN már régóta kritizálja őt, de az utóbbi hónapokban fokozták a „támadásaikat”, mert szerinte a csatorna attól tart, hogy 2024-ben ismét indul az elnökválasztáson.

„A CNN azon túl, hogy minden negatív információt kiemel a felperesről, és figyelmen kívül hagy minden róla szóló pozitív információt, arra törekedett, hogy hatalmas befolyását – állítólagos megbízható hírforrásként – arra használja fel, hogy a nézők és olvasók tudatában rágalmazza a felperest azért, hogy politikailag legyőzzék őt”

– idézte Trump beadványát a The Guardian.

CNN logó a vállalat atlantai központja előtt.
Fotó: stock / Depositphotos

„A CNN a politikai egyensúly balra billentésére irányuló összehangolt erőfeszítése részeként egyre botrányosabb, hamis és rágalmazó címkék sorozatával – »rasszista«, »oroszbérenc«, »lázadó«, »Hitler« – próbálta besározni a felperest”

– folytatódott a kereset, melyben több olyan esetet is felsoroltak, amikor a CNN Trumpot Adolf Hitlerhez hasonlított. Fareed Zakaria műsorvezető 2022 januárjában készített egy különleges riportot, amelyben a német diktátorról készült felvételek szerepeltek.

A CNN egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Donald Trump volt amerikai elnök. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások