fbpx
A GLAMOUR 2022 őszi bookazine-ja.

Újabb bookazine-t adott ki a Glamour

A második Glamour Bookazine címlapján Pataki Ági filmproducer és green_of_daisy, azaz Bukovicsné Békefi Daisy go green nagykövet szerepel. A magazint egy, az Országos Széchényi Könyvtárban tartott rendezvényen leplezték le.

Mi vár ránk a jövőben? – ezt a témát járja körül a Glamour második bookazine-ja.

A Glamour Bookazine limitált példányszámú második lapszáma szeptember 30-tól elérhető a polcokon. A kiadványban Halász Judittal, valamint Nádas Péter íróval és Juhász Szép Annával, a Reményfarm megálmodójával is olvasható interj, közölte lapunkkal a Ringier Hungary kiadó.

Ahogy Maróy Krisztina főszerkesztő is írta az olvasókhoz szóló levelében, a Glamour az elmúlt tizennyolc évben sokat tett a nőkért: rájuk irányította a reflektorfényt, nyíltan beszélt a problémáikról, a helyzetükről.

„Vajon csak állunk elébe, vagy alakítani is tudjuk? Vajon le tudjuk lassítani a globális felmelegedést, tudunk változtatni a szokásainkon? Készen állunk a paradigmaváltásra? Kétségtelen, hogy az értékek újradefiniálására van szükség: az életünk így fenntarthatatlan, a növekedés helyett csökkenni kellene vagy legalábbis szinten tartani a másfél fokot, ez befolyásolja a dizájnerek, az újságírók, az élelmiszer forgalmazók és mindenki gondolkodását. Nekünk mint médiának ezt a változtatást segítenünk kell, meg kell mutassuk azokat az embereket, akik inspirálhatnak bennünket, akik hisznek abban, hogy meg tudjuk állítani a negatív, az életünket, az életterünket, az élővilágot fenyegető folyamatokat.”

Maróy Krisztina, a GLAMOUR főszerkesztője.
Maróy Krisztina, a GLAMOUR főszerkesztője. Fotó: Annoni Zita

A Glamour példának tekinti az egyéni felszólalást és jövőképként egy demokratikusabb, a Földet jobban tisztelő világot vázol fel. Fontos a tiszta kommunikáció: a magazin szerkesztősége kerüli a zero waste és a fenntarthatóság kifejezéseket, hiszen az előbbi nem létezik, a második pedig azt sugallja, hogy az, ami van, fenntartható. „Az apró változások, mindennapi tevékenységek racionalizálása is segít, de kezdjük el most! Nincs mire várnunk!” – zárja főszerkesztői levelét Maróy Krisztina.

A tavalyihoz hasonlóan idén is a jótékony célokra szánják a kiadvány teljes bevételét, melyet ebben az évben a Fridays of Future magyarországi szervezete kap. A mozgalmat Greta Thunberg alapította, és tüntetésekkel hívja fel a figyelmet egy rendszerszintű változás szükségességére, hogy megfékezzék a természet pusztítását és a fokozódó klímaválságot.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A GLAMOUR 2022 őszi bookazine-ja. Fotó: Földi Ádám.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások