fbpx
Jurida Petra, a Central Médiacsoport hr-igazgatója

Ösztöndíjprogramot indít a 24.hu és a Nők Lapja kiadója, a Central Médiacsoport 

Central Digitális Akadémia néven képzéssel egybekötött gyakornoki- és ösztöndíjprogramot indít a Central Médiacsoport.

A Central Médiacsoport már a Nők Lapja és a 24.hu szerkesztőségében is elindította gyakornoki programját, utóbbi platform újságíró gárdáját már két, a programban részt vett gyakornok is erősíti. A Nők Lapjánál 5 jelentkező jelenleg is a gyakornoki program keretei között vállal részt a szerkesztőségi munkából.

Most a Central Digitális Akadémia indulásával újabb szintre emelnék a programot. A projekt elsődlegesen – a gyakornoki programmal ellentétben – nemcsak az újságírói pálya iránt érdeklődőket várja, hanem olyan elméleti és gyakorlati tudást szeretnének átadni, melyet kamatoztatva médiavállalati backoffice pozícióban is el tudnak helyezkedni a tanulók. A tartalomgyártás, a digitális marketing és médiatudomány iránt nyitott jelentkezőket várnak, derül ki a Media1-nek megküldött szerdai közleményükből.

„Az elmúlt két és fél évben a megváltozott körülményekhez történő alkalmazkodáson volt a hangsúlyt valamennyiünk életében, de a már kialakult új normális keretében vissza kell találnunk azokhoz az értékes működési területekhez, amelyek által a sajtószakma gyakorlásához szükséges tudás megőrizhető, és az érdeklődő fiataloknak átadható” – fejtette ki Jurida Petra, a Central Médiacsoport emberierőforrás-igazgatója. „Hisszük, hogy felelősségünk van ebben, és alapvető fontosságú megosztanunk azt a szemléletet és a nálunk felhalmozott tudást, amiben a sajtószínvonal megmaradásának lehetőségét látjuk.”

A Central Digitális Akadémia keretében az online térben szükséges ismeretek széleskörű és gyakorlatorientált átadását tűzték ki célul, hiszen digitális vetület nélkül ma már nincs médiatermék. „A Central határozottan és célzottan nyit azon ifjabb generációk irányába, akiktől mi is nagyon sokat tanulhatunk az újfajta médiatartalom-fogyasztásról, és velük együtt tehetünk próbát a média szakmai hagyományait is őrző, de szükségszerű és folyamatos újradefiniálására” – tette hozzá Jurida Petra.

Az ösztöndíjasok 4 hónapig, heti 16 órában tanulhatnak és dolgozhatnak a Central Médiacsoport csapatában. A program végén a kiemelten tehetséges gyakornokok munkalehetőséget is kapnak a médiavállalatnál. A jelentkezés részleteiről bővebb tájékoztatás az alábbi oldalon elérhető: https://karrier.centralmediacsoport.hu/jobs/Central-Digitalis-Akademia-gyakornoki-program

Ingyenes workshopokat szervez az Umbrella

További médiával kapcsoaltos hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is, és kérheti híreinket Telegramra is.

Borító: Jurida Petra, a Central Médiacsoport hr-igazgatója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások