fbpx
Az Átlátszó szerkesztősége.

Az Átlátszó is csatlakozott a Report for the World újságírói hálózatához

A magyar projekt fókuszában az oktatás áll majd.

Öt új országgal bővíti nemzetközi jelenlétét a Report for the World elnevezésű újságíró program, mely mostantól Mexikóban, Peruban, Zimbabwén, Ukrajnában és Magyarországon is támogatja független szerkesztőségek munkáját olyan témák feldolgozásában mint a környezetvédelem, az igazságszolgáltatás, az oktatás, az egészségügy és a polgári szabadságjogok – számolt be az együttműködésben magyar részről részt vevő Átlátszó.

A Report for the World a The GroundTruth Project nevet viselő nonprofit szervezet kezdeményezése, amely az újságírók következő generációjának támogatására törekszik világszerte.

Alulprezentált témák megjelenését segítik

2017-ben indították el a Report for America nevű programot, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson feltörekvő médiamunkások számára, hogy helyi lapoknál helyezkedjenek el, és olyan témákról, közösségekről írjanak, amelyek kevésbé jelennek meg a sajtóban. A tavalyi évben az amerikai kezdeményezést kibővítve indították el a Report for the World nemzetközi programjukat indiai, nigériai és brazíliai szerkesztőségekkel együttműködve.

Report for the World.

A magyar projekt fókuszában az oktatás lesz

Idén összesen 11 új szerkesztőség csatlakozik a programhoz. Ezek a következők:

 • Brazília: Agência Pública – Centro de Jornalismo Investigativo
 • Brazília: Agência Mural de Jornalismo Das Periferias
 • Brazília: ((o))eco
 • Magyarország: Átlátszó
 • India: The News Minute
 • Mexikó: Conexión Migrante
 • Mexikó: Quinto Elemento Lab
 • Nigéria: Foundation for Investigative Journalism (FIJ)
 • Peru: Asociación Convoca
 • Ukrajna: Ukrainska Pravda
 • Zimbabwe: The Citizen Bulletin

Az Átlátszó hozzátette: a Report for the World anyagi és képzési támogatást nyújt a szerkesztőségeknek, a résztvevő lapok szerkesztői szabadsága, függetlensége azonban a program alatt is garantált.

A magyar oknyomozó portál az oktatás témájával fog foglalkozni; a projekt során a cél olyan oknyomozó és tényfeltáró cikkek írása, amelyek a közoktatás, és a felsőoktatás területéhez kapcsolódnak.

Mint kiderült, a résztvevő szerkesztőségek pályázatokat hirdetnek újságírók számára, így az újságírók száma 15-ről 30-ra emelkedhet a programban. A jövőben további országok csatlakozhatnak a programhoz.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: az Átlátszó szerkesztősége. Fotó: Facebook / Átlátszó.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások