fbpx
Instagram.

Új, szülői felügyelet funkciót vezetett be az Instagram Magyarországon

Az újdonság azt is lehetővé teszi a szülők számára, hogy az Instagramon napi vagy heti időlimiteket és ütemezett szüneteket állítsanak be gyermekeik számára.

A Meta mától a magyar felhasználók számára is elérhetővé teszi a Családi központ nevű szolgáltatását, azaz az Instagram szülői felügyeleti funkcióját – közölte portálunkkal a közösségimédia-óriás magyarországi sajtóügynöksége. A

felületen szakértők által támogatott tartalmak is elérhetők, amelyek segítenek a tizenéves gyerekeknek és szüleiknek eligazodni a digitális világban.

Bejelentés az Instagram Családi központjában.
Fotó: Meta

Az új funkcióval a szülők meghívót küldhetnek a tizenéves gyermekeiknek a fiókjuk felügyeletére, vagy elfogadhatják a gyermekeik erre vonatkozó meghívását.

Miután megkapták a szükséges jogosultságokat a felügyeleti funkció használatára, a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon: beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak.

A Családi központon keresztül a szülők láthatják, hogy tinédzser gyermekük naponta átlagosan mennyi időt tölt az Instagramon, és az időkorlátok közös beállításával segíthetnek neki jobban beosztani az idejét. Az új „Tarts szünetet!” funkció emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramon a Reels-videókat.

Az Instagramon töltött idő a platform Családi központjában.
Fotó: Meta

Az új eszköznek köszönhetően a szülők azt is láthatják, hogy tinédzser gyermekük kiket követ, és kik követik őket, illetve értesítést kaphatnak arról, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások