fbpx
Mikrofon és fegyvertöltények.

Agyonlőttek, majd felgyújtottak két újságírót Haitin

Idén ez már a második újságíró-gyilkosságról szól hír az országban.

Megöltek két újságírót Haitin, akik az erőszakról tudósítottak a főváros, Port-au-Prince egyik bandák kezére jutott nyomornegyedéből, majd felgyújtották a holttesteiket – írta a Független Újságírók Szövetsége keddi közlése nyomán az Euronews.

Tayson Latigue és Frantzsen Charles egy hét főből álló újságírói csoporttal volt, amikor tűz alá vették őket vasárnap a Cité Soleil nevű kerületben, ahol éppen az erőszakhullám súlyosbodását vizsgálták.

Dieudonne St-Cyr, az újságíró-szövetség egyik tagja egy nyilatkozatában elmondta: az újságírók két rivális banda kereszttüzébe kerültek. Társaik sértetlenül el tudtak menekülni, de a két áldozat holttestét már nem tudták visszaszerezni.

A Független Újságírók Szövetsége utálatos, hitvány cselekedetnek nyilvánította a történteket, és követelte, hogy a kormány javítson az egyre romló biztonsági helyzeten az egyre gyakoribbá váló gyilkosságok és emberrablások közepette.

A gyilkosságot Ariel Henry miniszterelnök is elítélte. Nem ez volt az első újságíró-gyilkosság az országban idén: januárban szintén két újságíróval végeztek bandák.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások