fbpx
Buy now, pay later (vásárolj most, fizess később) felirat egy okostelefon képernyőjén.

Magyarországon is elindult az IzzyPay

Megszerezte a működéshez szükséges engedélyeket, és megteremtette a szükséges feltételeket az IzzyPay Zrt., ezzel elindult Magyarország első BNPL (Buy Now Pay Later – vagyis vásárolj most és fizess később) szolgáltatója magánszemélyek számára.

A szolgáltatás igénybevételével a vásárlóknak csak egy előre meghatározott idő (az IzzyPay esetében 14 nap) elteltével kell kifizetniük a termék árát, anélkül, hogy előre meg kellene adniuk a kártyaadataikat. Így lehetőségük van úgy visszaküldeni a termékeket, hogy a saját pénztárcájukat megterhelnék. Ez például ruházati cikkek és cipők online vásárlása esetén jelent komoly előnyt, hiszen így akár a kiszemelt termékek előre kifizetése nélkül kézbe vehetik, kipróbálhatják, felpróbálhatják. Vissza lehet küldeni azokat a megrendelt kütyüket, alkatrészeket, amelyekről kiderül, hogy mégsem kellenek, vagy nem kompatibilisek a meglevőkkel.

Az IzzyPay honlapja.
Az IzzyPay honlapja. Fotó: izzypay.hu

„A vásárlók jelentős része óvakodik megadni az online fizetéskor a kártyaadatait, ráadásul a Magyarországon jellemző debit (betéti – megj. a szerk.) kártyák esetében hetekre le kell kötnie saját pénzét, és visszaküldés esetén várnia kell míg visszakapja azt. Erre a helyzetre jelent megoldást a BNPL és az IzzyPay, amelynek segítségével a vevők kockázatmentesen vásárolhatnak”

– mondta Madácsi Zsolt, a IzzyPay Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Később lesz mód a fizetési határidő meghosszabbítására is

A nemzetközi tapasztalatok szerint az online vásárlók több mint 90 százaléka fordul vissza az utolsó pillanatban, hagyja ott a kosárban a már kiválasztott terméket – több mint a felük azért, mert túl soknak találja a végül fizetendő összeget, vagy a korlátozott fizetési lehetőségek miatt. A BNPL alkalmazásával az online áruházak átlagosan 20 százalékkal képesek csökkenteni a lemorzsolódást, miközben a szolgáltatás integrálásával növekszik a visszatérő vevők száma.

A vevőknek arra is lehetőségük van, hogy 990 forintért a határidőt meghosszabbítsák, a jövőben pedig részletfizetési lehetőséget is választhatnak majd – szintén díj ellenében.

„Miközben a BNPL a vevőnek nem kerül semmibe, az online áruházak korszerű fizetési folyamatot és nagyobb szabadságot adhatnak nekik és ezzel nagyobb forgalmat érnek el”

– hangsúlyozta Madácsi.

Madácsi Zsolt, a IzzyPay Zrt. Igazgatóságának elnöke.
Madácsi Zsolt, a IzzyPay Zrt. Igazgatóságának elnöke. Fotó: IzziPay.

Az IzzyPay előrehaladott tárgyalásokat folytat a potenciális kereskedelmi partnerekkel, így a szolgáltatás hamarosan megjelenik a hazai weboldalakon – zárult a cég közleménye.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások