fbpx
Sirín Abu Akla.

Beismerték, hogy tévedésből lelőtte az Al Jazeera tudósítóját egy izraeli katona

Az izraeli hadsereg hétfőn elismerte, hogy Sirín Abu Akla újságírónőt valószínűleg egy izraeli katona lőtte le.

Erről a The New York Times nyomán a 444 írt. Mindez ellentétes az eredeti izraeli állásponttal, miszerint az újságírót palesztin fegyveresek találták el.

Mint arról a Media1 májusban beszámolt, az Al Jazeera (al-Dzsazíra) pánarab hírtelevízió ismert munkatársát a ciszjordániai palesztin városban, Dzsenínben lőtték le – az életét már nem sikerült megmenteni.

Katonai tisztviselők most azt is elmondták, biztosak abban, hogy egyetlen izraeli katona sem lőtt szándékosan riporter vagy civil felé, és közölték, hogy nem indítanak büntetőeljárást egyetlen olyan izraeli katona ellen sem, aki esetleg érintett lehetett.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleménye leszögezte:

Aklát véletlenül találhatta el az IDF lövése, amit palesztin fegyveresként azonosított gyanúsítottak felé adtak le egy tűzharcban.

Mint azt megírtuk, az újságíró temetése is botrányba fulladt, miután a gyászolók és az izraeli rendőrség között összetűzés alakult ki.

Botrány volt az Al Jazeera lelőtt tudósítónőjének temetésén (VIDEÓ)

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Sirín Abu Akla. Fotó: al-Dzsazíra
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások