fbpx
Az NMHH új épülete

Az NMHH is Matolcsy György fiának jó ismerősétől vásárol bútorokat

Több mint 418 millió forintot költenek el bútorokra a médiahatóságnál.

A jegybank után a médiahatóság is Matolcsy Ádám jó ismerősétől rendelt új bútorokat, írja a 444.hu a médiahatóság szerződései alapján. A dokumentumok tanúsága szerint „irodabútorok beszerzése a 2023. év elején átadásra kerülő új épületbe és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése” címmel 418,8 millió forintos megállapodást kötöttek július 20-án a Gyulai Fafém Bútor Zrt.-vel.

A kiválasztott társaság tavaly 7,5 milliárd forintos forgalommal zárt, tulajdonosa pedig a Fur-Real Kft.-n (korábbi nevén Kopaszhegyi Ház Projekt Ingatlanfejlesztő) keresztül a 30 éves Stofa György, akit Matolcsy Ádám – Matolcsy György jegybankelnök fia – baráti körének tagjaként emlegetett a sajtó.

Épp kettejük kapcsolatáról szólt a Magyar Narancs márciusi cikke, amely szerint a Matolcsy-fiúhoz köthető Balaton Bútor fővállalkozójaként a Gyulai Fafém segédkezett az MNB által felújított Postapalota (ma már Buda Palota) bebútorozásában. „Matolcsy Ádám kérdésünkre azt válaszolta, tudja, kicsoda Stofa György, megvan a telefonszáma”, de nincsenek olyan kapcsolatban, hogy rendszeresen keressék egymást – olvasható a cikkben. A gyulai vállalkozást korábban eleve Matolcsy Ádám akarta felvásárolni, de végül Stofa vette meg azt, aki korábban a magyar letelepedési kötvényeket Oroszországban áruló offshore cég közvetítőjeként is feltűnt, idézte fel a 444.

A médiahatóság a honlapján beszámol arról, hogy hol tart a székházbővítése. Főbb stádiumok: az állami közbeszerzéseken és gigantikus szállodaépítéseken rendre sikeres Grabarics Kft. 2020 nyarán vette át az építési területet, 2021 februárjában elindult az alapozás, idén áprilisban a legmagasabb pontjához ért az építkezés, júniusban lebontották és elszállították a toronydarut a Visegrádi utcából.

A Visegrád utcai székházépítésről mi is többször írtunk, ami itt olvasható.

További hírek érhetők el a Media1-en.

 Borító: A NMHH új épületének látványterve
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások