fbpx
Az Átlátszó szerkesztősége.

Gyakornoki programot indít az Átlátszó

Az idén szeptembertől 2023 májusáig tartó kilenc hónapos programra az ország minden részéről várják a 18 év feletti fiatalok, főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését.

Az Átlátszó honlapján közzétett felhívás szerint olyan fiatalok jelentkezését várják, akik most folytatják, vagy nemrég fejezték be felsőfokú tanulmányaikat, és érdeklődnek a független, minőségi újságírás iránt. Előzetes tapasztalat az oknyomozó újságírás területén nem szükséges, de a jó íráskészség elengedhetetlen – hívták fel a figyelmet.

Mint írták, a kilenc hónapos gyakornoki programban minden résztvevő egy mentort kap maga mellé az Átlátszó újságírói közül, aki a program teljes időtartama alatt segíti a gyakornok munkáját.

A mentorállás mellett, kéthetente hétköznap csoportos gyakorlati képzésen is részt vesznek majd a gyakornokok. A képzés során az Átlátszó újságírói és szerkesztői, valamint más neves meghívott előadók fognak beszélni többek között az oknyomozó újságírásról, az újságírás jogi és etikai kérdéseiről, emellett a tényfeltáráshoz szükséges gyakorlati tudást is átadják: a gyakornokok mindent megtudhatnak a különböző adatbázisok használatáról, a közérdekű adatigénylés menetéről vagy éppen az adatvizualizáció alapjairól.

A jelentkezés módja, feltételei

A gyakornoki programra olyan 18 és 25 év közötti fiatalok, elsősorban egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezését várják, akik érdeklődnek az oknyomozó újságírás iránt.

Első körben az alábbiakat várják augusztus 25. éjfélig Szopkó Zitának címezve a [email protected] címre:

  • rövid önéletrajz;
  • témajavaslat maximum 1500 karakter terjedelemben: miről szólna a cikk, miért érdekes a téma, valamint mi lenne a feldolgozás módja;
  • előnyt jelent egy saját írás elküldése is (ez lehet még nem megjelent publikáció is).

További részletek az Átlátszó felhívásában olvashatóak, ide kattintva.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az Átlátszó szerkesztősége. Fotó: Facebook / Átlátszó
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások