fbpx
rádió, autórádió

Újabb rádiós frekvenciákat pályáztat az NMHH Médiatanácsa – a grémium megbírságolt két médiaszolgáltatót, de egyelőre titkolja, hogy melyeket

Véglegesítette legutóbbi ülésén egy várpalotai és egy barcsi rádiós frekvencia pályázati felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, valamint megbüntetett két médiaszolgáltatót.

A Várpalota FM 90,0 MHz és a Barcs FM 102,7 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciák használatára irányuló pályázati felhívásokat július 22-től, illetve július 27-től teszik majd közzé az NMHH weboldalán.

Az NMHH Médiatanácsa a hatósági szerződés alapján működő, helyi és körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatók műsorainak ellenőrzése során szabálytalanságokat állapított meg. Egy, az NMHH közleményében különös módon meg nem nevezett helyi vételkörzetű kereskedelmi rádiós médiaszolgáltató műsorában megsértette a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó törvényi kötelezettségét – többek között kevesebb magyar zenét, nemzetiségi és hírműsort tett közzé a szerződésében vállalt mértéknél, egy televíziós médiaszolgáltató pedig az általa közvetített reklámszpot alatt nem tette közzé a kötelező korhatári-besorolást jelző piktogramot, ezzel megsértve a vonatkozó törvényi rendelkezést. A mulasztásokért a hatóság csekély mértékű bírságot szabott ki a két meg nem nevezett médiaszolgáltatóra.

Mivel az NMHH csak több hét, néha egy hónap késéssel teszi közzé a Médiatanács üléseinek jegyzőkönyvét, ezért csak találgatni lehet, hogy mely médiaszolgáltatókat bírságolta meg a Médiatanács. Erre a Médiatanács előzetes napirendjéből lehet következtetni, ahol említik, hogy mely médiaszolgáltatókat fogják vizsgálni. A Médiatanács e heti napirendje elérhető itt.

Megkérdezzük az NMHH-t, hogy mi az oka annak, hogy bizonyos esetekben megnevezik a megbírságolt médiaszolgáltatókat, máskor meg nem, és ezt nem tartják-e részrehajlónak. Ha válaszolnak, arról még beszámolunk.

Még több hír található a Media1-en.

Megtalálhat minket Facebookon is.

Borító: depositphotos (stock)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások