fbpx
Janez Janša (SDS) szlovén miniszterelnök.

Kiszálltak a Fidesz-kormányhoz közeli magyar üzletemberek a szlovén Nova24TV-ből

Tovább csökken a Fidesz-közeli médiumok száma a szomszédos Szlovéniában azután, hogy nem a Fidesz-barát miniszterelnök-jelölt nyerte a választásokat.

A Demokracija nevű lap után a Nova24TV televíziót üzemeltető cégből is kiszállt Schatz Péter, Adamik Ágnes és Németh Ádám Gábor – írta a Slovenia Times a Necenzurirano hírportál nyomán, melyet a Telex szemlézett.

Mint írták, a ljubljanai kulturális minisztérium megerősítette: engedélyezték, hogy gazdát cseréljen a Nova24TV.si részvényeinek 45 százaléka, melyek új tulajdonosa a tévétársaság vezérigazgatója, Boris Tomašič lett. Őt arról lehet ismerni, hogy régóta tagja az áprilisi parlamenti választáson ellenzékbe kényszerült a Szlovén Demokrata Pártnak (SDS). A párt vezetője Janez Janša, Orbán Viktor szövetségese.

Arra nem derült fény, hogy Tomašič mennyit fizetett a részvénycsomagért – ennek értéke 2017-ben közel egymillió euró (több mint 400 millió forint) volt.

A Nova24TV-vel kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Janez Janša (SDS) korábbi szlovén miniszterelnök. Fotó: Nova24TV / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások