fbpx
Ziro.hu bezárás

Megszűnik a Ziro.hu – új projektbe vágja a fejszéjét a stáb egy része

Négy év működés után nem frissül tovább mától a Ziro.hu Star Wars hír- és véleményportál. Ugyanakkor nem széled szét teljesen a stáb, és bejelentették egy másik projekt elindítását.

Földi Bence főszerkesztő négy évvel ezelőtt, a Ziro.hu oldal elindításakor egy olyan Star Wars rajongói oldalt álmodott meg, amely hiteles információkon alapuló igényes cikkeket közöl a rajongóknak.

A Ziro.hu az elmúlt négy év során branddé vált, az angol nyelven publikált exkluzív információikat még olyan helyekről is átvették és feldolgozták mint a Fantha Tracks, a Making Star Wars, a Star Wars Explained vagy a Star Wars News Net, vendégszerzőként pedig nemzetközi rajongói körökben egészen ismert nevek is írtak hozzájuk. Indított a stáb podcastot és kibeszélő műsorokat is.

Mostanra azonban úgy tűnik, kissé alábbhagyott a lelkesedés és kevesebb lett egyes stábtagok szabadideje, amit az oldal működésére tudnak áldozni. Honlapjukon most azt írják, az elmúlt időszakban sokszor érezték úgy, hogy a felépített brand „kötelezi” őket arra, hogy bizonyos híreket, nyilatkozatokat, új produktumokat feldolgozzanak, a „muszáj” pedig elkezdte ölni a lelkesedésüket, emellett az elmúlt négy év során a szerkesztőség tagjainak élete is sokan változott, egyeseknek új és több munkája lett, míg mások családalapításra adták a fejüket, így kevesebb szabadidejük maradt az oldal oldalra:

„Hosszú hónapokon át gondolkodtunk azon, miként lehetne életben tartani az oldalt ugyanazzal a cikk- és műsormennyiséggel, valamint ugyanazon színvonalon, mint amit követőink már megszokhattak tőlünk. Bár változtattunk bizonyos munkafolyamatokon az elmúlt bő fél évben, végül arra jutottunk,  mindaz már nem tartható, ami korábban volt” – jelentették be végül szerda este.

Hozzátették:

„E helyzetben két út állt előttünk. Az egyik, hogy bezárjuk az oldalt, a másik pedig, hogy takaréklángon működtetjük tovább. Utóbbi azonban egyrészt a Ziro.hu eddigi szellemiségével nem lett volna összeegyeztethető, emellett a nézői és olvasói elvárásoknak sem tudott volna megfelelni – feltehetően a lassú elhalálozás fenyegette volna a portált. Éppen ezért az első opció mellett döntöttünk – még a Kenobi Kotyogó előtt, de mivel a műsort beígértük, a bejelentéssel megvártuk, hogy lemenjen az utolsó epizód is –, ezért 2022. június 30-át követően nem frissül tovább a Ziro.hu.”

Jelezték azt is, hogy az eddigi internetes elérhetőségük csak augusztusig él, ezt követően az alábbi oldalon lesznek visszaolvashatóak az eddigi cikkeik: https://zirohu.wordpress.com

Nem vész el, csak átalakul

A téma iránt rajongók számára jó hír lehet, hogy bejelentették azt is, hogy a Ziro.hu-nál összekovácsolódott csapat egy része együtt marad, és – bár alacsonyabb intenzitással, de – egy ingyenes felületen, a Blog.hu-n további Star Warsszal kapcsolatos írásokkal jelentkezik a jövőben, illetve elindul a Rebo.hu. A tervek szerint mindenki akkor ír majd, amikor kedve szottyan, nem lesz már meg a „muszáj” érzület. Emellett a Ziro.hu-n elindult kibeszélő műsorok is folytatódnak majd a Rixon Űrkocsmája YouTube-csatornán. A Ziro.hu Facebook-oldalát pedig átnevezik majd Rebo.hu-ra, így követőik nem maradnak le az új oldal posztjairól sem.

További médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1-en.

Ha még nem tette, kövessen be bennünket a Facebookon! Megtalál minket Telegramon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások