fbpx
Kiss Franciska, az IT Business új online főszerkesztője

Új online főszerkesztőt nevezett ki az IT Business

A termékportfóliót jól ismerő új online főszerkesztő került az itbusiness.hu élére a pozíciót az elmúlt hat hónapban betöltő Schopp Attilát váltva.

Kiss Franciska tölti be június elsejétől az IT Business magazin online főszerkesztői posztját – vette észre a Media1. Az új főszerkesztő feladata lesz egyebek mellett az itbusiness.hu oldalra készülő tartalmak készítésének és publikálásának koordinálása, a közösségi média megjelenésekkel való összehangolása, az online elérés további növelése – olvasható a portálon.

Nagyjából fél évvel ezelőtt, idén év elején egyszer már változott az itbusiness.hu főszerkesztőjének személye: mint arról a Media1 beszámolt, januárban Schopp Attila vette át a print mellett az online lap irányítását is Sziebig Andrea újságírótól, a lap volt tulajdonosától a főszerkesztői feladatokat.

Ahogy arról szintén beszámoltunk már, az internetes és online újság idén év elején tulajdonost váltott, és átkerült Sziebig Andreától, az alapítótól a kiadóvállalat és annak irányítása Molontay Patrik fejvadászattal foglalkozó szakemberhez.

Schopp Attila, az IT Business portfolió főszerkesztője a következő nyilatkozatot tette közzé az újabb főszerkesztőváltás kapcsán:

„Az ITBUSINESS-portfólión belül a megváltozott médiapiaci körülmények és tartalomfogyasztási szokások miatt egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az online csatornák.  Franciska személyében olyan szakember irányítja ezeket a területeket, aki nemcsak életkora miatt mozog otthonosan az online világban, hanem sokéves tapasztalatát folyamatosan újabb és újabb tudással egészíti ki, nem szűnő érdeklődéssel keresi az új lehetőségeket. A megjelenését, szerkezetét és technológiai hátterét tekintve hamarosan teljesen megújuló itbusiness.hu portál kiváló terepet biztosít majd e lehetőségek kibontakoztatására, amiben a teljes szerkesztőség együttműködése segíti majd. Az informatika piacvezető B2B-médiumaként idén tovább erősítettük a pozíciónkat, amit a jövőben is folytatunk, ennek pedig fontos eleme a még erősebb online jelenlét”, mondta a kinevezés kapcsán Schopp Attila.

Kiss Franciska, az új online főszerkesztő így nyilatkozott:

„Több mint három éve dolgozom az ITBUSINESS kötelékében, ezt megelőzően külső szerzőként írtam a magazinba, majd 2019 januárjában izgatottan és kendőzetlen lelkesedéssel csatlakoztam a csapathoz újságíróként. Két évvel később már felelős szerkesztőként vettem részt a print kiadványok gyártási folyamatában, mindeközben egy percre sem engedtem el az online világot, hiszen a videóriportok készítése, a Facebook-jelenlét menedzselése és a konferenciákat övező online kommunikációs kampányok gyártása is hozzám került”.

Az informatikai szaksajtós médiapiaci pályafutását az Infotérnél kezdő, most online főszerkesztőnek kinevezett újságíró korábban több print és online újságnál dolgozott, illetve két éven keresztül volt az egyik meghatározó nemzetközi márka, a Harley-Davidson által fémjelzett Open Road Fest szövegírója.

„Az a szenvedély és lelkesedés, amely az íráshoz való viszonyomat jellemzi, a szakmában töltött évek alatt mit sem csillapodott, sőt.”

Kiss Franciska elmondta, hogy „kétségtelen, hogy a világ figyelme a virtuális térre összpontosul, ezért azt a célt tűztem ki magam és a csapat elé, hogy mindenki, aki az informatikában érdekelt, az itbusiness.hu-val nyissa és zárja a napját. A nemsokára megújuló online felületen is az ITBUSINESS-médiaportfólió meghatározó ismérvét, a prémium tartalomgyártást helyezzük fókuszba. Nap mint nap igyekszünk olyan releváns és aktuális cikkekkel előrukkolni, amelyek nemcsak lekövetik a hazai és nemzetközi ICT-piac eseményeit, hanem hasznos információkat, vagy épp informatív kikapcsolódást nyújtanak az olvasóknak. Komoly fejlődési potenciált látok az itbusiness.hu-ban, és azt gondolom, hogy alázatos és kitartó munkával még erősebb online piaci jelenlétet, és még több, az olvasók számára értékes online tartalmat tudunk létrehozni.”

Még több hír érhető el a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramon, valamint Facebookon is.

Borító: Kiss Franciska, az IT Business új online főszerkesztője. Fotó: Tóth Levente, PXL Creative
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások