fbpx
IT Business magazin borítórészlet

Új többségi tulajdonoshoz került az IT Business kiadója, változott az ügyvezető személye is

A Media1 megtudta, hogy nem csupán a főszerkesztői posztról mondott le Sziebig Andrea, az egyik legismertebb hazai üzleti informatikai magazin, az IT Business főszerkesztője, de a kiadó többségi tulajdonrészét is átadta, és az ügyvezető igazgatói poszton is változás volt.

Molontay Patrik lett az IT-BUSINESS Publishing Kft. új többségi tulajdonosa Sziebig Andrea helyett– vette észre a Media1 a cégközlönyben december 31-én, szilveszterkor megjelent változást.

Molontay Patrik, az IT Business új többségi tulajdonosa
Molontay Patrik, az IT Business új többségi tulajdonosa. Fotó: humanfield.hu

Molontay Patrik, a médiavállalat új tulajdonosa közgazdász és jogi végzettséggel rendelkezik, akiről épp a kiadóhoz tartozó IT Business (ITB) egy régi, 2020-as podcastjából tudhatjuk, hogy a fejvadászatot élete szerelmének tartja. Mostanáig a Humanfield nevű fejvadászattal, vezetőkiválasztással és specialistakereséssel foglalkozó cég operatív vezetőjeként volt ismert. A Humanfield operatív vezetése előtt kezdetben ugyanott hr-tanácsadóként, majd az egyik üzletág (Executive Search, azaz a vezetőkiválasztás terület) vezetőjeként dolgozott. Molontay a fejvadászat-karrier előtt, az egyetem után a KPMG-nél tevékenykedett egy ideig.

Tulajdonosváltás, ügyvezetőváltás, főszerkesztőváltás egyszerre

Az már ismert volt – a karácsony és szilveszter közötti időszakban kiadott sajtóközlemény alapján a Media1 elsők között írt róla december 29-én –, hogy az IT Business magazin és az itbusiness.hu főszerkesztőt vált 2022. január elsejével, és Schopp Attila újságíró, a lap egyik munkatársa veszi át a főszerkesztői feladatokat Sziebig Andreától, a lap alapító-főszerkesztőjétől, de a kiadó tulajdonosváltásáról a főszerkesztői változásra fókuszáló közleményben nem esett szó, és a tulajdonosváltás csak néhány nappal később jelent meg a cégközlönyben és az Opten céginformációs szolgáltatásban.

Sziebig a főszerkesztőváltáskor arról beszélt, hogy két évvel ezelőtt elindítottak a cégnél egy folyamatot, melynek lényege, hogy a kiadó különböző területein átadja a stafétát, ami több területen már meg is valósult. Ezzel együtt sokan – akkor még nem tudva a tulajdonosváltásról – meglepve fogadták, hogy Sziebig Andrea átadja a lapja főszerkesztői feladatait másnak, Sziebig neve és az IT Business története ugyanis összeforrt egymással.

Sziebig Andrea és Schopp Attila, az IT Business leköszönő és leendő főszerkesztője
Sziebig Andrea és Schopp Attila, az IT Business leköszönő és új főszerkesztője

Az IT-BUSINESS Publishing Kft.-t 2007-ben jegyezték be, alapítója Sziebig Andrea volt, aki a főszerkesztés mellett többségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is volt a cégnek, de Sziebig a cégnyilvántartás szerint erről a posztról is lemondott decemberben. A cég irányítását az új többségi tulajdonos egy bizonyos Nagy Lászlóra bízta.

A médiavállalat 2020-ban 175 millió forint nettó árbevételt el, adózás előtti eredménye 4,9 millió forint volt – derül ki a legutóbbi lezárt pénzügyi beszámolójukból.

Sziebig Andrea a jelentősnek mondható változások ellenére nem szorult ki teljesen a cégből, hiszen a cégnyilvántartás szerint kisebbségi tulajdonosa maradt a cégnek, másrészt – ahogy a főszerkesztőváltáskor írták a közleményükben – tanácsadóként továbbra is dolgozik a cégnek, ahol operatív és stratégiai változások döntés-előkészítéseiben vesz részt.

Az IT-BUSINESS Publishing kiadó termékei

  • Print portfólió : ITBUSINESS magazin, Az ICT-piac Nagykönyve, AnnoFuturum
  • Online portfólió: itbusiness.hu weboldal, ITB TODAY hírlevél,  ITB FB oldala, ITB LinkedIn oldala,  ITB Insta oldala, ITB Twitter oldala,  ITB podcast, vodcast, ITB video
  • Event portfólió: ITB Club, ITB Club online, ITBUSINESS&TECHNOLOGY konferencia, ITEXEC konferencia, INSIDE ITB konferencia, INDUSTRY&TECHNOLOGY konferencia
  • Díjak: „Az év legsikeresebb ICT-menedzsere” díj; „Az év legsikeresebb ICT-cége” díj; ITBUSINESS AWARD innovációs díj
  • Toplisták: Az év legsikeresebb 25 ICT-menedzserének toplistája (TOP 25);  Az év legsikeresebb 52 ICT-cégének toplistája (TOP 52)

További hírek találhatók a Media1.hu-n. Csatlakozhat hozzánk Facebookokon is.

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások