fbpx
Antennák egy ház tetején.

Megdrágul a televíziózás augusztustól

Megemeli a mindigTV Prémium árait a kormányközeli 4iG által nemrég felvásárolt Antenna Hungária. Lesz, akinek 20 százalékkal kell többet fizetnie, mint korábban, de a szerencsésebbeknek is 10-12 százalékkal nő meg a televíziózásért fizetendő rezsije. Korábban áremelést jelentett be a szintén a 4iG által felvásárolt DIGI is.

Átfogó havidíjemelést hajt végre augusztus elsejétől a lakossági tarifaportfóliójában az Antenna Hungária (AH), mely a DIGI Távközlési Kft.-vel együtt idén került a Jászai Gellért nevével fémjelezett 4iG Nyrt. irányítása alá – számolt be az AH ügyfelek részére megküldött tájékoztatója nyomán a HWSW.

Mint írták, az árváltozás elsősorban a digitális földfelszíni kódolt műsorterjesztési szolgáltatást, a mindigTV Prémiumot érinti.

A tájékoztató alapján a különböző tartalmú díjcsomagok és kiegészítő opciók havi díja 100-400 forint között emelkedik augusztustól, ami a jelenlegi árakhoz viszonyítva nagyjából 10-12 százalékos emelkedés. Mint azt megírtuk, szinte ugyanekkora mértékű díjemelést jelentett be a cégcsoporthoz tartozó DIGI is májusban – a korrekció mértéke mindkét esetben nagyjából az infláció mértékét követi.

Az emelés az Antenna Hungáriánál az előre fizető és az utólag fizetett díjcsomag-konstrukciókra egyaránt vonatkozik, de azok esetében, akik fél vagy egy évre előre kifizették a szolgáltatást, az árváltozás csak a kifizetett időszak lejártát követendően lép érvénybe.

mindigTV Prémium

Lesznek, akiknél akár 20 százalékot is emelnek

A tájékoztató nyomán a HWSW megjegyezte: lesznek majd olyan ügyfelek, akik a fentiekhez képest nagyobb mértékű áremeléssel kell számoljanak, ugyanis

„Azon előfizető esetében, ahol a szolgáltató adminisztratív vagy egyéb okból nem tudta érvényesíteni a korábbi áremeléseket, a díjváltozás összege magasabb, amelyről a szolgáltató a jelen levél mellett értesíti az érintett előfizetőt”

– állt az Antenna Hungária tájékoztatójában. Az informatikai laphoz eljuttatott kiegészítő értesítőlevél alapján ilyen esetben a 20 százalékot meghaladó áremelés sem kizárt.

Nemzetstratégiai jelentőségű felvásárlás

A 4iG idén februárban vált az Antenna Hungária tulajdonosává. Az Orbán-kormány nemzetstratégiai jelentőségű ügyletnek minősítette a kormányközeli vásárló tranzakcióját, így azt nem vizsgálhatta meg versenyjogi szempontból a Gazdasági Versenyhivatal.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások