fbpx
A DW Magyar Zajszűrő című videós sorozata

A DW Magyar új videósorozatot indít Zajszűrő címmel

„Túl sok a komment? Nagy a médiazaj? Segítünk eligazodni!” – ezt ígéri a német közszolgálati média, a Deutsche Welle magyar szerkesztőségének új videósorozata, a Zajszűrő.

Az új műsor a fact-checkinget ötvözi a klasszikus televíziós interjúval: Tóth Olivér Márk műsorvezető a közösségi médiában megjelent kommentekből idéz a kiválasztott témában, amelyeket egy meghívott szakértő segítségével értelmeznek.

A Zajszűrő első epizódja mától elérhető a DW Magyar Facebook– és YouTube-oldalán. Ebben a kivándorlás témáját járják körbe Soltész Béla társadalomkutató segítségével, és megnézik, valóban a politika miatt hagyják-e el napjainkban a fiatalok az országot, ahogy azt a közösségi médiában megjelent kommentek alapján gondolhatnánk.

A műsort a magyar csapat a Deutsche Welle tartalomfejlesztő osztályával együtt dolgozta ki. Célja, hogy párbeszédre hívja a nézőket, hogy ők mit gondolnak, melyik kommenttel értenek egyet, és hogy kiderüljön, valóban a „hangosabb“ kommentelőknek van-e igazuk a médiazajban.

A DW német közszolgálati médiaszolgáltató tavaly áprilisban indította el magyar nyelvű  tartalomszolgáltatását. A mintegy tízfős csapat Berlinben és Budapesten dolgozik azon, hogy a DW tudósítói hálózatának anyagait magyar nyelven is elérhetővé tegye, illetve, hogy a Magyarországon készült riportjaik a világ minden tájára eljussanak. A magyar nyelvű anyagok a DW Magyar Facebook- és YouTube-oldalán, valamint a Deutsche Welle magyar médiapartnereinél érhetők el, így a 24.hu, a 444.hu, a Telex, a hvg.hu és a Media1 oldalain. Tavaly december óta az Europeo című európai hírháttérmagazin is látható péntek esténként az ATV műsorán magyar nyelven.

Még több hír található a Media1-en.

Borító: A DW Magyar Zajszűrő című videós sorozata

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások