fbpx
A Humen Magazin első és utolsó nyomtatott lapszáma.

Megszűnik a magyar LMBTQ-lap, a Humen Magazin nyomtatott kiadása

Több mint 10 éves működés után nem adja ki többé nyomtatott formában a Humen Magazint, Magyarország egyetlen ingyenesen megjelenő nyomtatott LMBTQ magazinjának nyomtatott kiadását a Humen Media Hungary.

Ezt honlapján közölte a Humen Magazin.

Felidézték, hogy a kulturális és életmódmagazin 2011 októberében indult egy baráti kezdeményezés nyomán, hogy az LMBTQ témák megjelenítésével hidat képezzen a többségi társadalom tagjai és az LMBTQ emberek között, növelve ezzel az elfogadást Magyarországon.

Több dolog egyszerre tett be a lapnak

A lap megszűnését több tényező együttesen befolyásolta:

„Az elmúlt két év nagyon sok kihívás elé állított minket, ami a koronavírus-járvánnyal kezdődött. Az abból történő kilábalás egy új környezetet teremtett mindenki számára, amelyhez folyamatosan alkalmazkodunk. A különböző járványügyi korlátozások miatt az elmúlt két évben eleve kevesebb olvasóhoz jutott el a nyomtatott magazin, ami ugyan nem indokolná egy ilyen típusú kiadvány megszűnését, de jelen pillanatban a gyártási és nyomdai folyamatokat illetően egy olyan alapanyag-ellátási és áremelkedési spirálban vagyunk, aminek nem látjuk a végét”

– közölte Erdei Zsolt, a Humen Media Group alapítója és a Humen Magazin lapigazgatója. Hozzátette:

„Emellett több üzleti partnerünk csak az utolsó pillanatban tudja eldönteni, hogy hirdet-e vagy sem, mert nem biztos benne, hogy az aktuális magazin megjelenésekor lesz-e mit eladnia, értékesítenie, elérhetőek lesznek-e a szolgáltatásai. Egy ilyen gazdasági környezetben pedig sokkal hatékonyabb számukra is a kizárólag online felületen való megjelenés, ahol sokkal rugalmasabbak tudunk lenni például egy hirdetési kampány indulásával”.

Humen Magazin.
Fotó: Humen / Facebook

A Humen Magazin a 2011-es, első címlappal búcsúzik, de online tovább viszik a márkát

A kiadó közölte: a Humen név nem tűnik el a nyomtatott forma kivezetésével, a magazin tartalma a Humen Online hírportálon jelenik meg a továbbiakban.

Az összeolvadással egy olyan új platform jön létre, ami a közösséget érintő friss hírek mellett LMBTQ kulturális, közéleti és életmód témákkal is jelentkezik.

Az utolsó lapszám címlapján a nyomtatott magazin ugyanazzal a fotóval búcsúzik, amivel 2011 októberében a legelső szám megjelent. Az utolsó lapszám június 2-tól kerül ki a terjesztési pontokra.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Humen Magazin első és utolsó nyomtatott lapszáma. Fotó: Humen Media Hungary
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások