fbpx
Újságírók állnak egy katonai csapás során megsérült lakóház mellett Kijevben 2022. április 29-én.

Életét vesztette egy francia újságíró Ukrajnában

A médiamunkás az oroszok által ostromolt Szeverodonyeckben hunyt el, miután orosz erők tűz alá vették a járművet, amiben többedmagával ült.

Az esetről a The Guardian nyomán a 24.hu számolt be.

Szerhij Hajdaj, a luhanszki katonai közigazgatás vezetője elmondta: a francia újságíró egy evakuálást végző páncélozott járművön utazott, aminek a tervek szerint még tíz embert kellett volna felvennie a város különböző pontjain.

Ez azonban meghiúsult, mert az oroszok lőni kezdték a kocsit. Néhány lövedék áthatolt a jármű felületén, az újságírót a nyakán érte halálos találat.

Hajdaj arról is beszámolt, hogy Szeverodonyeckben egyre keményebb harcok dúlnak, az oroszok északnyugatról és délnyugatról már behatoltak a városba. Elmondása szerint a város ágyúzása már olyan heves, hogy inkább felhagytak a veszteségek számolásával.

Mint arról a Media1 hírt adott, április végén Vera Hirics, a Szabad Európa Rádió egyik munkatársa hunyt el, miután a házát eltalálta egy orosz rakéta Kijevben. A legutóbbi adatok szerint már legalább 20 újságíró vesztette életét az orosz-ukrán háborúban.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: illusztráció / Újságírók állnak egy katonai csapás során megsérült lakóház mellett Kijevben 2022. április 29-én. Fotó: stock / Depositphotos (A kép illusztráció)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások