fbpx
Amazon Style.

Az Amazon megnyitotta első ruházati boltját

A különleges üzlethelyiség a hagyományos vásárlást ötvözi a modern technológiákkal.

A főleg az e-kereskedelmi szolgáltatásairól ismert Amazon internetes óriás megnyitotta első hagyományos, Amazon Style nevű ruhaüzletét Los Angelesben – tudta meg a Media1 a The Verge alapján.

Nem ez az első fizikai boltja az Amazonnak, ilyen például a Whole Foods, a pénztármentes Amazon Go, vagy az Amazon Fresh élelmiszerboltok, de ez az első olyan helyük, ahol ruhákat árulnak.

Az Amazon Style-ban számos ismert ruházati márka megtalálható, ám nem alkalmazzák a „Just Walk Out” technológiát, tehát valódi alkalmazottak segítik a vásárlókat.

Így működik a vásárlás

Az Amazon Style üzletben az árukészlet minden darabja tartalmaz egy QR-kódot, amelyet a vásárlók leolvashatnak, hogy összeállítsák azon termékek listáját, amelyeket felpróbálnának egy próbafülkében – de akár azonnal meg is vásárolhatják a termékeket.

Egy másik lehetőség, hogy a vásárlók az Amazon.com felületén kiválasztanak ruhákat, és kérik az üzletbe történő kiszállításukat. Ott felpróbálhatják azokat, és ha nem tetszik nekik, kérhetik a visszaküldést.

Az üzletbe látogatóknak az alkalmazottak összegyűjtik a ruhákat a próbafülkébe, majd jelzik az érdeklődőknek, ha a termékek készen állnak a felpróbálásra. A próbafülkékben érintőképernyős monitorok is találhatók, így a vásárlók további tárgyakat kérhetnek felpróbálásra, akár menet közben is.

Az üzletet egy videóban is bemutatta az Amazon:

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Amazon / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások