fbpx
Szmodis Imre

Meghalt Szmodis Imre karikaturista, a Füles munkatársa

Életének 58. évében érte őt a halál.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, május 8-án elhunyt Szmodis Imre karikaturista, a Füles állandó munkatársa – értesült a Media1 egy hétfői Facebook-bejegyzéséből, amit a rejtvénylap oldalán találtunk.

„Imre 2010 óta dolgozott a szerkesztőségünknek, és az elmúlt évtizedben jellegzetes humorú, kedves, »csupaorr« figurái, karikatúrái a Füles rejtvénylapcsalád kiadványainak állandó szereplőivé váltak”

– búcsúzott kollégájától a lap.

Szmodis Imre karikaturista, a Füles állandó munkatársa.
Szmodis Imre karikaturista, a Füles állandó munkatársa. Fotó: Füles rejtvénymagazin / Facebook

Szmodis Imre rajz-földrajz szakos tanárként végzett Szegeden. Első karikatúrái a Ludas Matyi és a Hócipő hasábjain jelentek meg. Később az egyre ismertebbé vált rajzolót olyan napilapok kezdték el foglalkoztatni, mint a Pesti Hírlap, a Magyar Nemzet, az Esti Hírlap, a Kurír, a Mai Nap vagy a Népszabadság. Alapítója volt a Pesti Veréb című humormellékletnek, majd többek között a Pesti Vicc, a Kretén, a Forog az idegen, a Pistike és a Móricka meghatározó alakjává vált – idézte fel Szmodis életútját a Füles közösségi médiás oldala.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Füles rejtvénymagazin / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások