fbpx
Egy nő híreket olvas az okostelefonján.

Ezek voltak a legnépszerűbb magyar portálok áprilisban

Megérkeztek a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius 2022. április havi adatai, melyben több változás is megfigyelhető a márciusi eredményekhez képest. Az elemzésben ezúttal a sport tematikájú oldalakat is vizsgálták.

Több mutatót is vizsgált az április havi elemzésében a DKT.

A napi átlagos egyedi látogatószám (real user) alapján kialakított top10-es listát a weboldalak esetében változatlanul a blikk.hu vezeti, amit a második helyezését őrző 24.hu követ.

Nincs változás a toplista harmadik és negyedik helyén sem: előbbit az origo.hu, utóbbit az index.hu foglalja el. Az ötödik helyet viszont egy nagy ugrással a femina.hu szerezte meg – ezzel ötöt lépett előre a toplistán. Ennél is nagyobbat dobbantott az idokep.hu, mely márciushoz képest kilenc helyezést javítva a hatodik helyre ugrott. Hetedik az nlc.hu, két helyezést javítva pozícióján. Nyolcadik a portfolio.hu, kilencedik a hvg.hu és tizedik a telex.hu – mindhárom oldal veszített pozíciójából a márciusi adatokhoz viszonyítva.

A top10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján 2022 áprilisban.
Fotó: DKT / Gemius

Kicsit más képet mutat a brand alapú lista

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát, akkor az első négy helyen nem látunk eltérést a honlapok listájához képest, ugyanolyan sorrendben következik egymás után a Blikk, a 24, majd az Origo és az Index.

Az Időkép és a Femina viszont brandként helyet cserélt egymással a doménpozíciójához képest: brand-perspektívából nézve az ötödik helyen az Időkép áll. A brand lista hetedik helyén a Telex található, három hellyel előrébb mint doménként. A nyolcadik helyet a HVG foglalja el, amelynek szintén jobb a brandpozíciója mint a domainhelyezése. A sort az NLC és Portfolió zárja.

A top10 brand napi átlagos látogatottság alapján 2022 áprilisban.
Fotó: DKT / Gemius

Havi összesített egyedi látogatószám: élen a 24.hu, visszacsúszott az Origo

A havi összesített egyedi látogatószám alapján a toplista első helyét – egyet előre lépve – a 24.hu foglalta el áprilisban. Második helyen most a blikk.hu állt, szintén egyet javítva helyezésén márciushoz képest. Az egy hónappal korábban első helyezett origo.hu most a harmadik helyet foglalhatta el. A negyedik helyet a femina.hu szerezte meg – ezzel eggyel lépett feljebb a toplistán. Az index.hu az ötödik a sorban, majd a portfolio.hu, az nlc.hu és a ripost.hu következnek, megőrizve a márciusi helyezésüket. A nosalty.hu három helyet javítva a kilencedik a toplistán, amit tizedikként a borsonline.hu zár.

A top10 weboldal havi látogatottság alapján 2022 áprilisban.
Fotó: DKT / Gemius

Nincs eltérés a brandek listáján

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Ez a helyzet most is. A 24-től kezdve a Borsonline-ig bezárólag nincs eltérés a brandek és a domének listája között.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 áprilisban.
Fotó: DKT / Gemius

Élen az m4sport.hu a sport tematikájú oldalakat vizsgálva

A magukat sport tematikájú oldalként definiáló site-ok áprilisban összesen több mint kétmillió belföldi egyedi látogatót (real user / RU) értek el. Az április havi összesített látogatószám alapján a legtöbben – közel egy-egymillióan – az m4sport.hu és nemzetisport.hu oldalakat keresték fel. Az egyedi látogatószám mellett érdemes figyelni az oldalletöltések számára is, amiben lényegesen nagyobb különbség van a két oldal között, mint a látogatószámban, méghozzá a második helyezett javára.

Dobogós helyezése van még az eredmenyek.com oldalnak is, de 400 ezer feletti látogatót számolhatott áprilisban a goal.com/hu, a keresztlabda.hu valamint az eurosport.hu portál is. A listán hetedik csakfoci.hu oldal látogatóinak száma közel 380 ezer volt. A sorban következő nb1.hu oldalt pedig közel háromszázezren látogatták meg áprilisban. A tízes toplistát a sport365.hu és az ulloi129.hu zárta.

A leglátogatottabb sport tematikájú oldalak 2022 áprilisban.
Fotó: DKT / Gemius

A DKT ezúttal is elkészítette az elemzésének videós összefoglalóját:

A március havi eredményeket ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások