fbpx
Kapás Boglárka a 2017-es vizes világbajnokságon a Duna Arénában.

Az M4 Sport közvetíti az idei vizes világbajnokságot

Tematikus sorozattal is készült az eseményre a közmédia sportcsatornája.

Öt év elteltével, 2017 után 2022-ben ismét az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti a FINA vizes világbajnokságot, amelynek június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont – közölte az MTVA sajtó- és marketingirodája az MTI-vel vasárnap.

A közleményben Papp Dániel, az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) vezérigazgatója elmondta: az M4 Sport mellett a Kossuth Rádió is élőben közvetíti majd az úszó döntőket és a magyar vízilabda-válogatott mérkőzéseit.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója hozzátette: amikor a FINA bejelentette a 2022-es magyarországi rendezést, akkor az MTVA-nak „azonnal kellett reagálnia és megállapodnia a nemzetközi szövetséggel”.

„Kijelenthetjük, hogy ez rekordgyorsasággal sikerült is. Már a sorsolást is az M4 Sport közvetítette, amelyhez a FINA alelnöke külön gratulált, és méltatta a műsor minőségét. A nézőink már megszokhatták, hogy a kiemelt eseményeket helyszíni stúdióval követi az M4 Sport, ez a nyári világbajnokságon sem lesz másképp. A Hajós Alfréd sportuszodában és a Duna Arénában is kihelyezett stúdióval készülünk, ezzel is közelebb hozzuk a nézők számára a hangulatot”

– mondta Székely.

Válogatott sportolókkal készítettek felvezető sorozatot

A sporteseményére tematikus sorozattal is készült az M4 Sport. A nyári világbajnokságra A víz összeköt címmel kéthetente, csütörtökönként látható magazinnal jelentkezik a csatorna. Az esemény felvezetéseként a válogatott sportolók avatják be a nézőket a felkészülésbe és a vb izgalmaiba. A sorozatból három adást már bemutatott a csatorna, amelyek megnézhetők a mediaklikk.hu oldalon, a negyedik rész pedig csütörtökön kerül képernyőre.

A magyarországi vb-rendezést február 7-én jelentették be, az esemény június 18-án rajtol és július 3-ig tart. Az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában zajlanak majd, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kapás Boglárka a 2017-es vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások