fbpx
Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

Tovább növelte az Atmedia az árbevételét és a profitját – a cégcsoport külföldi terjeszkedésbe is kezdett

Szépen alakult a többek között az MTVA, a TV2 Csoport, az ATV Csoport, a Network4, a Disney Channel, a Dikh TV és több más, összesen 41 tévécsatorna, valamint több rádió és számos online portál reklámjait értékesítő multimédiás kereskedőház, az Atmedia 2021-es pénzügyi éve.

Nettó 32,8 milliárdról 42,3 milliárdra nőtt egy év alatt az Atmedia Kft. árbevétele 2021-ben – értesült a Media1.hu a multimédiás reklámértékesítő ház most megjelent friss pénzügyi beszámolójából, melyet az Igazságügyi Minisztérium online rendszerén tett közzé.

A médiavállalat adózott eredménye (profitja) szintén emelkedett: 1,026 milliárd forintról 1,077 milliárdra.  Az Atmedia Kft. leányvállalata, a Media Services Hungary (MSC) árbevétele a 2020. évi nettó 4 milliárdról ugyan 3,5 milliárdra mérséklődött, és profitja a 2020-as 221 millióról lecsökkent 85 millióra, de csoportszinten szép növekedést mondhat magáénak a tavalyi évre az Atmedia.

A cég dokumentumaiból az is kiderül, osztalékot a tulajdonosok ezúttal nem vesznek fel, a profitot teljes egészében eredménytartalékba forgatják be.

Külföldön is cégeket alapítottak

Az Atmedia kiegészítő pénzügyi beszámolójában arra is felfigyelhetünk, hogy a vállalat külföldön is terjeszkedni kezdett tavaly. 2021-ben a társaság 100 százalékos tulajdoni hányaddal leányvállalatokat alapított Horvátországban, Észak-Macedoniában, Szerbiában és Szlovéniában is. A leányvállalatok 2021-ben ugyanakkor érdemi tevékenységet még nem végeztek – áll a beszámolóban.

Folyamatosan bővülő tévés, rádiós, online médiaportfólió

Az Atmedia Kft. portfóliójába 2021 végén 11 médiatulajdonos 44 tévécsatornája tartozik, valamint a legnagyobb online sales house-ok egyike – olvasható a beszámolójuk mellékletében. Ők értékesítik az állami MTVA-csatornák (M1, M2, Duna stb.) reklámideje mellett jutalékos rendszerben a TV2 Csoport, a Network4 (Arena4, Story4, TV4 stb.), az ATV Csoport, a Tematic Media Group (Dikh TV, Sláger TV stb.), a National Geographic TV, a Disney Channel és több más ismert tévécsatorna reklámidejét. Mint azt a Media1 megírta, 2022 márciusában a korábban reklámértékesítő ház nélkül dolgozó HírTV is hozzájuk csatlakozott.

Az Atmedia által értékesített internetes portfólióhoz tartozik a 168.hu, az Azonnali.hu, az atv.hu, a Femcafe, az Indirekt,  a hirado.hu, a Privátbankár.hu, a TV2 Play, a SorozatWiki, a PestiSrácok, a PC World, a Ridikül, a Bien.hu, a Roadster és megannyi más weboldal. Ők értékesítik ezeken felül több rádió, köztük az állami Kossuth, a Petőfi, a Bartók, és a magántulajdonban lévő Best FM, a Rádió 1, a Manna FM, a Spirit FM és a Retro Rádió reklámidejét is – teljes tévés, rádiós, online portfóliójuk itt érhető el.

Az Atmedia Kft. kiegészítő pénzügyi mellékletéből az is kiderül, hogy a vállalat többségi, 67,33 százalékos tulajdonosa a Visus Investment Kft. maradt. Ez utóbbi az Opten céginformációs rendszer szerint a Status MPE nevű magántőkealapon keresztül Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségei közé sorolható. Az Atmedia 32,67 százalékát a bicskei Hunmedia Befektetési Zrt. tulajdonolja, melynek tulajdonosa az Opten céginformációs szolgáltatás szerint Paulovics Ágnes, aki Mészáros Lőrinc bicskei lovasudvarát is menedzseli, és akinek neve Vida József (TV2, Takarékbank) párjaként is előkerült a sajtóban korábban. Az Atmedia legnagyobb versenytársának az RTL Magyarország számít, mely R-Time néven nem csak saját tévécsatornáinak reklámidejét, de külső, vele szerződött tévécsatornák számára is nyújt reklámértékesítő szolgáltatást – az RTL Magyarország pénzügyi adatairól itt érhető el a Media1 néhány nappal ezelőtti híre.

Kérheti híreinket Telegram applikációba is, de ott vagyunk Facebookon, és kérheti napi hírlevelünket is! Elérheti híreinket RSS segítségével is.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1 / archív

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások