fbpx
Horváth István fideszes országgyűlési képviselő.

Egy egész oldalt kapott a fideszes képviselő a szekszárdi önkormányzati lapban, melynek a vezetője korábban kevés politikát tartalmazó magazint ígért

Mindeközben a 2019-es őszi önkormányzati választást megnyerő helyi ellenzéki szövetség politikusainak, képviselőinek a véleménye nem igazán jelenik meg a lapban.

Horváth István fideszes országgyűlési képviselőről olyan cikk jelent meg az ingyenes, önkormányzati Szekszárdi Naplóban, amelyet büszkén ki is posztolt a közösségi oldalára – számolt be a Szabad Pécs.

Mint azt a portál felidézte, korábban több televíziót is vezetett egy bizonyos Dránovits István vállalkozó, akit Szekszárdon egyfajta „médiaguruként” is emlegetnek. A férfinak korábban egy nyomdája is volt, mellyel 200 milliós tartozást halmozott fel – írta a Szabad Pécs, hozzátéve, hogy ezen körülmény sem tántorította el az őt a Szekszárdi Vasárnap, majd az annak helyébe lépő, szintén ingyenesen terjesztett havilap, a Szekszárdi Napló szerkesztőbizottsági tagjának (lényegében elnökének) felkérő Ács Rezső polgármestert a felkéréstől.

A portál leszögezte: Dránovits a Szekszárdi Vasárnappal szemben az egyik legfontosabb kritikaként jegyezte meg, hogy abban politikai és erős közéleti cikkek olvashatóak, ami Szekszárdon széthúzást eredményez – és úgy vélte, erre nincs szükség a városban. Ezzel kapcsolatban a Szabad Pécs szerzője, aki maga tavaly januártól márciusig a Szekszárdi Vasárnap megbízott főszerkesztője volt, elmondta, hogy valóban megújították a lapot küllemében és tematikájában is, de törekedtek a kiegyensúlyozottságra.

Erre azt mondták, nincs szükség, és három évtizedet követően a hetilapból havilap lett. Egy megbeszélésen Dránovits még olyan lapot emlegetett, amelyben hangsúlyosabb lesz a kultúra, a helyi programok, a hagyományok, és a portrék.

Egy egész oldalt kapott a fideszes képviselő

A lap Szekszárdi Napló néven folytatta, és a Szabad Pécs szerint valóban kevesebb lett benne a politika – legalábbis a helyi ellenzéki szövetség, az Éljen Szekszárd! véleménye nem igazán jelenik meg abban.

Nem úgy a fideszes Horváth Istváné, aki korábban volt Szekszárd polgármestere, majd négy ciklus óta már a térség országgyűlési képviselője, aki a februári számban megszólalási lehetőséget kapott a lapban, hasonlóan a legfrissebb, online egyelőre még nem elérhető példányhoz is, amelyben egy egész oldalas nyilatkozatot tehetett.

Ez utóbbit a politikusi Facebook-oldalán is megosztotta, a következő szöveggel:

„Tisztelettel ajánlom mindenkinek a Szekszárdi Napló legutóbbi számában megjelent, velem készített interjút. Beszéltem választókerületemben megvalósult fejlesztésekről, Szekszárdról, M9-ről, uszodáról és jövőbeni elképzelésekről. Előre menjünk, ne hátra!”.

Az előző, februári számban két helyen is említették őt, valamint nyilatkozott is a lapnak. A Szabad Pécs hangsúlyozta, hogy ugyan nem nagy, nem vezető, hanem kisebb cikkekben, de mindkétszer fotón is látható volt a honatya.

A portál megjegyezte: a Szekszárdi Napló Impresszuma szerint a felelős kiadó Szekszárd jegyzője, a szerkesztésért pedig a szerkesztőbizottság elnökeként Dránovits István felel.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Horváth István fideszes országgyűlési képviselő. Fotó: Horváth István / Facebook.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások