fbpx
koronavírus, covid-19, védekezés, fertőtlenítés

Hol tart a koronavírus, avagy elmúlt-e a veszélyhelyzet? (x)

A szigorítások enyhítése sok ember számára nagy megkönnyebbülést jelent, azonban ez egyesek részéről óvatlansághoz vezethet. Sajnos a rengeteg tragédia ellenére sokan eddig sem vették komolyan a fertőzésveszélyt, a nemrégiben hozott enyhítések pedig akár újabb tragédiákhoz is vezethetnek. Mire figyeljünk tehát, ha a továbbiakban is szeretnénk megőrizni védettségünket?

A vírus továbbra is jelen van

Hiába lett könnyebb az élet, a fertőzés továbbra is jelen van a mindennapjainkban, így nem éri meg ezután sem óvatlannak lennünk. Pontosan az elhamarkodott, hirtelen fellélegzés az, ami bajokhoz vezethet, ha önfeledtségünkben felrúgjuk a védelmi előírást. Lehet, hogy nem kötelező többet maszkot hordanunk a tömegközlekedési eszközökön, de továbbra is ugyanolyan hasznos lehet. Persze emiatt kaphatunk érdekes megnyilvánulásokat, de jobb, ha ezekkel nem foglalkozunk – a saját és családunk egészsége mindennél fontosabb.

Így ha úgy érezzük, mindenképp megéri továbbra is maszkot hordani magunknál, és ha mást nem, a zárt helyekben felvenni, mikor betegeskedőket látunk magunk körül. Ugyanígy a közösség védelmét is szem előtt kéne tartanunk, és maszkot viselnünk, ha épp mi mutatunk betegségre utaló jeleket. A zárt helyiségeket pedig továbbra is megéri kerülnünk, ha ott sokan megfordulnak. Ha vásárolni szeretnénk, még mindig biztonságosabb internetről rendelni. A különféle nagyobb webáruházak kínálatából, mint amilyen az Alza, egy helyen mindent megkaphatunk. Amennyiben mégis hagyományos vásárlásra szorulnánk, a kártyás fizetés ezután is rendelkezésünkre áll minden üzletben.

Az óvatosság nem paranoia

Bár egyesek rigolyásnak tekinthetik majd viselkedésünk, jól láthattuk az elmúlt két évben, hány ember tragikus sorsát jelentette az óvatlanság. Ne foglalkozzunk a szociális nyomással, hiszen az egészség a tét. Feltétlen érdemes tehát továbbra is résen lennünk. A különféle óvintézkedések mellett például nagy segítséget jelenthet az antitesttesztelés is, amely segíthet kimutatni a védőoltások után azok hatékonyságát.

(X) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások