fbpx
Vajda Zoltán, az Egységben Magyarországért jelöltje

Kihagyták az ellenzéki jelölt bemutatkozását a kerületi újságból, mert bírálta az önkormányzati lapot

Választási csalás miatt bejelentést tett a helyi választási bizottságnál Vajda Zoltán, az Egységben Magyarországért közös XVI. kerületi és Zugló-Alsórákosi jelöltje.

Vajda azt kifogásolta, hogy a választás jelöltjeinek bemutatkozási lehetőséget biztosító helyi önkormányzati lap, a XVI. Kerületi Újság nem közölte az általa beküldött szöveget; neve és fényképe mellett csak annyi szerepelt, hogy „csak fotót küldött, önéletrajzot nem, tevékenységét a vajdazoltan.hu oldalon és a Facebookon követhetik”  – számolt be az érintett Facebook-bejegyzése nyomán a Telex.

Minden más jelölt írását közölte a lap, csak Vajdáét nem.

A politikus azt is kifogásolta, hogy még csak visszajelzést sem kapott arról, hogy a szöveg miért nem jelent meg. Hozzátette: a fideszes Szatmáry Kristóf fotója gyakorlatilag minden oldalon látható.

Így jelent meg Vajda Zoltán bemutatkozása a XVI. Kerületi Újságban. Felette látható, hogyan jelent meg például másik két képviselőé.
Így jelent meg Vajda Zoltán bemutatkozása a XVI. Kerületi Újságban. Felette látható, hogyan jelent meg például másik két képviselőé. Fotó: bp16.hu

Az önéletrajz volt a gond a főszerkesztő szerint

A Telex megkereste Mészáros Tibort, a XVI. Kerületi Újság főszerkesztőjét, aki úgy fogalmazott, hogy „Vajda Zoltán minden választásnál eljátssza azt, hogy amikor önéletrajzot kérnek, helyette az önkormányzat fikázását, az újság kritikáját küldi el”. Azt is elmondta, hogy 2018-ban leközölték azt, most azonban nem, mert nem volt benne önéletrajzi adat. Azt azonban a főszerkesztő fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a fotó mellé berakták Vajda honlapjának az elérhetőségét.

A képviselő ennek kapcsán azt mondta, nem tudja, mi a pontos definíciója az önéletrajznak, azt azonban igen, hogy ciklusonként 1400 karaktert kap a kerületi lapban, és szerinte a főszerkesztő a Fidesz kegyeltje – az ő képviselői munkásságáról sosem számolt be az újság.

A XVI. Kerületi Újság 2022. március 23-i példányának címlapja.
A XVI. Kerületi Újság 2022. március 23-i példányának címlapja. Fotó: bp16.hu.

A képviselő egyúttal elküldte a Telexnek azt a bemutatkozást, ami a kerületi lapban nem jelenhetett meg:

„Különös alkalom ez a bemutatkozó: önök ugyanis ezeken a lapokon nem az én nézőpontomból olvashattak rólam és képviselői munkámról. Nem olvashattak arról, hogy a költségvetéshez milyen javaslatokat nyújtottam be, nem olvashattak arról, hogy az iskoláink államosítása ellen milyen előterjesztéseim voltak, nem olvashattak arról sem, hogy a kerületi ingatlanvagyon védelmében milyen lépéseket javasoltam. Egy, az adófizetők pénzéből fenntartott kerületi újság azonban nem lehet az aktuális többség propaganda-felülete. Az lenne a dolga, hogy teret adjon és ütköztesse az eltérő véleményeket. Egy ideális világban nem maradhatna következmények nélkül, ha a 2018-as országgyűlési választásokat követően erről az újságról jogerősen kimondták, hogy az esélyegyenlőséget sértő módon jeleníti meg a választókerületben induló jelölteket, megállapítják a súlyos elfogultságot és bírságot rónak ki. Ma azonban itt, a Kertvárosban nem ideális világban élünk, így azt csak remélhetjük, hogy a korábbi főszerkesztő legalább azt a bírságot nem közpénzből fizette ki. Második ciklusomat töltöm az Önök bizalmából önkormányzati képviselőként, mégis csupán ilyen és ennyi lehetőséget kapok (ezt a szabályt kaptam: »szóközökkel együtt 1400 karakter lehet«), hogy a saját szavaimmal megjelenjek. Addig is, amíg a nyilvánosság is valóban szabad lesz, kérem kövessenek engem honlapomon (vajdazoltan.hu) és a facebookon”.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Vajda Zoltán, az Egységben Magyarországért jelöltje
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások