fbpx
VKontakte közösségi oldal.

Hackerek feltörték a Facebook orosz klónját, a VKontaktét, hogy így juttassák információkhoz a lakosságot

A webmetszők olyan dolgokat tártak az emberek elé, amelyek közléséért egy új jogszabály alapján akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhatnak Oroszországban.

Kibertámadás érte az orosz VKontakte közösségi oldalt, melynek következtében 12 millió orosz felhasználónál jelentek meg igaz hírek és információk az orosz-ukrán háborúról – írta a The Kyiv Independent nyomán a hvg.hu.

A megjelent üzenetek többsége az orosz hadsereg háborús bűneit taglalta, valamint azt, hogy a légicsapások mekkora károkat okoztak az ukrán infrastruktúrában.

De emellett arról is lehetett olvasni, hogy bár az oroszok több ezer célpontot támadnak, az akciójuk mégsem sikeres, ugyanis az ukránok visszaverik őket – de az agresszor Ukrajnában elszenvedett veszteségeiről is tájékoztatták a közösségi oldalt feltörő hackerek a felhasználókat.

Hacker, hackertámadás.
Fotó: stock / Depositphotos.com

Mint arról a Media1 is beszámolt, tavaly decemberben a Gazprom orosz energetikai óriásvállalat megszerezte a VKontakte nevű oldalt. A felhasználók most olyan információkkal találkozhattak, amelyek közléséért akár 15 év börtönbüntetés is járhat egy március elején elfogadott törvény értelmében.

Ahogy azt megírtuk, a Facebookot jelenleg nem tudják elérni az orosz látogatók, azt ugyanis letiltotta az orosz médiahatóság.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások