fbpx
Dr. Tóth Csaba, a MEME (Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete) újdonsült elnöke

Új elnököt választott a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete

Dr. Tóth Csabát választotta elnökévé márciusi közgyűlésén a MEME

Az egyesület elnöki tisztsége a posztot két éven át betöltő Ryszka Sambor megbízatásának lejártával üresedett meg, aki a továbbiakban egyéb teendőire hivatkozva már nem kívánta jelöltetni magát a MEME élére. A közgyűlés elismeréssel köszönte meg a leköszönő elnök eddigi munkáját.

A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat tömörítő szakmai szervezet egyhangú szavazással választotta meg az új elnökének dr. Tóth Csabát, akinek a megbízatása két évre szól.

Dr. Tóth Csaba 47 éves, jogászként kezdte a pályáját, a kétezres évek elején a Partos és Noblet Lovells nemzetközi ügyvédi irodában dolgozott senior ügyvédként, itt főképp média és távközlési joggal foglalkozott. 2009-től csaknem tíz éven át a Chello Central Europe, majd az AMC Networks Central and Northern Europe regionális jogi igazgatójaként tevékenykedett. 2017-ben váltott és az AMC Networks közép-európai saját gyártásáért lett felelős, ebből az időszakból számos sikeres ismeretterjesztő sorozat, magazinműsor, talkshow és más televíziós produkció kreatív produceri munkája fűződik a nevéhez.

2021 májusától a népszerű RTL-es sorozatokat gyártó Scripted Productions új divízióját is vezeti, ahol kifejezetten a heti sorozatok és streaming tartalmak fejlesztéséért és gyártásáért felel. Tóth Csaba emellett számos magyar játékfilm társproducere és dramaturgja, a filmkészítés hatalmas rajongója. Mindezek mellett Tóth Csaba a Mosoly Alapítvány kuratóriumának és a francia Pompidou Központ támogatói bizottságának is tagja, személyes szenvedélyei a kortárs műgyűjtés, a pingpong és az angol labdarúgás.

Az elnök munkáját a MEME tavaly megválasztott alelnökei, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke segítik.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Dr. Tóth Csaba, a MEME (Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete) újdonsült elnöke
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások