fbpx
tévé, távkapcsoló

Új elnök a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete élén

A szakember a DIGI Kft. korábbi ügyvezetője. A leköszönő Kovács Krisztián sok sikert kívánt neki.

100 százalékos szavazati aránnyal Ryszka Sambor média és távközlési szakembert választotta új elnökévé márciusi közgyűlésén a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME).

A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat egyesítő szakmai szervezet új elnökének megbízatása két évre szól – közölte a MEME szerdán.

Ryszka Sambor, a MEME új elnöke
Ryszka Sambor, a MEME új elnöke

A MEME elnöki tisztsége a posztot nyolc éven át betöltő Kovács Krisztián médiaszakember megbízatásának lejártával üresedett meg. A közgyűlés elismeréssel köszönte meg Kovács Krisztián eddigi munkáját, aki a továbbiakban egyéb teendői miatt már nem kívánta jelöltetni magát.

Ryszka Sambor 2004-ben szerezte jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Ezt követően 2011-ig a Partos és Noblet Ügyvédi Irodánál dolgozott, majd 2011-től 2019-ig a DIGI Kft. jogi és szabályozási igazgatója, illetve ügyvezetője, 2017-2018 között az Invitel Zrt. igazgatósági tagja, 2017-2019 között a DIGI Communications N.V. igazgatósági tagja volt. Jelenleg média- és távközlési tanácsadással foglalkozik.

Az elnök munkáját a MEME tavaly megválasztott alelnökei, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke segítik.

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások