tévé, távkapcsoló

Új elnök a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete élén

A szakember a DIGI Kft. korábbi ügyvezetője. A leköszönő Kovács Krisztián sok sikert kívánt neki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

100 százalékos szavazati aránnyal Ryszka Sambor média és távközlési szakembert választotta új elnökévé márciusi közgyűlésén a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME).

A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat egyesítő szakmai szervezet új elnökének megbízatása két évre szól – közölte a MEME szerdán.

Ryszka Sambor, a MEME új elnöke
Ryszka Sambor, a MEME új elnöke

A MEME elnöki tisztsége a posztot nyolc éven át betöltő Kovács Krisztián médiaszakember megbízatásának lejártával üresedett meg. A közgyűlés elismeréssel köszönte meg Kovács Krisztián eddigi munkáját, aki a továbbiakban egyéb teendői miatt már nem kívánta jelöltetni magát.

Ryszka Sambor 2004-ben szerezte jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Ezt követően 2011-ig a Partos és Noblet Ügyvédi Irodánál dolgozott, majd 2011-től 2019-ig a DIGI Kft. jogi és szabályozási igazgatója, illetve ügyvezetője, 2017-2018 között az Invitel Zrt. igazgatósági tagja, 2017-2019 között a DIGI Communications N.V. igazgatósági tagja volt. Jelenleg média- és távközlési tanácsadással foglalkozik.

Az elnök munkáját a MEME tavaly megválasztott alelnökei, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke segítik.

Borító: Unsplash

Szóljon hozzá!

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.