fbpx
Válasz Online

Schiffer András segítségével pert indít a Válasz Online ellen egy DK-s politikus

Gyurcsány Ferenc pártja az összellenzéki országos lista első negyedébe delegálta a tavaly ősszel – a Válasz Online cikkének állíŧása szerint – offshore-botrányban érintett Ráczné Földi Juditot, aki most Schiffer András ügyvédi közreműködésével perelné a portált, a „jó hírnévhez” fűződő joga megsértése miatt.

Mint azt a Válasz Online a mai, keddi írásában felidézte, néhány hete – ügyvédi minőségében – az egyik kollégájukat felhívta Schiffer András, aki jelezte, hogy a portál ne csodálkozzon majd, ha a 2021-es ellenzéki előválasztással kapcsolatban jön majd egy bírósági ügy, ahol ő képviseli a felperest, a lap pedig alperes lesz – ennél többet azonban nem árult el.

Néhány napja a szerkesztőség a keresetet is megkapta a Schiffer és Társai Ügyvédi Irodától, melyben a székesfehérvári illetőségű Ráczné Földi Judit – Schiffer András útján – arra kéri a Fővárosi Törvényszéket, állapítsa meg: a Válasz Online több cikkben is úgymond megsértette a DK-s elnökségi tag „jó hírnévhez” fűződő jogát.

A felperes arra is kérte a bíróságot, hogy kötelezze a portált arra, hogy nyilvános levélben kérjenek tőle elnézést, illetve a kiadójuk fizessen ki neki egymillió forint sérelemdíjat, valamint annak 2021 szeptemberétől járó kamatait, továbbá a Schiffernek járó munkadíjat és az egyéb perköltségeket.

„Lapunk természetesen felkészült a jogi procedúrára, pláne, hogy a Ráczné offshore-érintettségét hivatalos dokumentumokkal igazoló cikkeink publikálásakor közleményben kértük a DK-t: ne csak tagadjanak és fenyegetőzzenek, hanem tényleg jelentsenek fel bennünket. Nem tartottuk normálisnak, hogy valaki saját maga által aláírt, cégbíróságon iktatott dokumentumokban leírt tényeket tagad le, majd kezdi ostorozni a mindezt nyilvánosságra hozó médiumot”

– húzta alá a Válasz Online.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások