fbpx
Hacker, hackertámadás.

Kibertámadás érte Gattyán György cégét, a NetLock Kft.-t

Ez azért is érdekes, hiszen kormányzati szolgáltatások is használják a cég szoftvereit.

A Netlock Kft.-t 2022. február 19-én, szombat hajnalban kibertámadás érte, melyet a korábbi napok során több kisebb támadás előzött meg – közölte a szerda délutáni, a Media1-hez is eljuttatott közleményében a vállalat.

Mint fogalmaztak: az események feltárását és az ügy kivizsgálását az észlelést követően azonnal megkezdték, az okok és részletek vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

„Belső vizsgálatunk eddigi megállapításai szerint a támadást több nemzetközi lokációról kezdeményezték. A szükséges bejelentéseket az illetékes hatóságok felé megtettük, a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk”

– szögezte le a közlemény, hozzátéve, hogy az ügyfeleiket tájékoztatták, és a védelmüket biztosították.

„Az esetlegesen érintett személyes adatok között hash titkosítással tárolt, az onlinessl.netlock.hu felületünkön megadott jelszavak is voltak. Így az onlinessl.netlock.hu felületen valamennyi jelszót »reseteltük«. Az érintett onlinessl.netlock.hu felület csak limitált adminisztrációs funkciókkal bír, így vizsgálatunk jelen állása szerint az onlinessl tanúsítványok nem kompromittálódtak”

– tették hozzá.

A kormányzat is használja a szolgáltatásaikat

A Netlock a Docler Holding tagja, mely Gattyán György vállalkozó tulajdonában van. Több kormányzati szolgáltatás is használja a cég szolgáltatásait, ilyen például a Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató is. A Netlock (mely az egyik legnagyobb szereplő a magyar piacon a hitelesítési szolgáltatásban) referenciái között egyebek mellett a Magyar Telekom is megtalálható.

Gattyán György.
Gattyán György.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások