fbpx
International Paid Content Summit.

A fizetős tartalmakról tartott kétnapos online konferenciát az Axel Springer

Több mint 80 résztvevővel tartotta meg az Axel Springer a 9. „International Paid Content Summit” nevű konferenciáját a múlt héten.

„Széleskörű egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy a fizetős tartalmak alakítják az újságírás jövőjét – valamint abban is, hogy az előfizetésen alapuló modellek bevett iparági szabványok a digitális világban. Egyre több ember hajlandó fizetni a független újságírásért”

– fogalmazott Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója a kétnapos konferencián, melynek fókuszában az újságírói kínálatban végbemenő sikeres megközelítésekről, valamint a folyamatban lévő fejlesztésekről esett szó. Az eseményt a koronavírus-világjárvány miatt az idei évben is digitálisan rendezték meg.

Átadták a Paid Content Awardot (Fizetős Tartalom-Díjat)is, melyet ezúttal a norvég Verdens Gang napilap nyert el.

Nemrég a Media1 podcastjában a szlovák Denník N projektvezetőjével, Szalay Zoltánnal beszélgettünk az általuk megvalósított fizetőkapus (paywall) üzleti modell tanulságairól – a beszélgetés itt hallgatható meg. Utóbbi oldal egyébként épp a hétvégén jelentette be hivatalosan is, hogy még idén elindul önálló magyar nyelvű portálja.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások