fbpx
Turizmus, utazás.

Vendéglátósoknak szánt EU-s pénzből osztottak ki 630 milliót egy turisztikai portál indítására

A támogatást elnyerő cég még napilapkiadásra nyerte el a pénzt, ám a tervek időközben módosultak, így az összeget végül weblapra fordítják. Mindezt úgy, 2019-ben már felvásárolt a cég tulajdonosa egy turisztikai portált.

A 2021-es évben is anyagi forrásokkal segítette az Európai Unió a magyar vállalkozásokat – írja a 24.hu. A koronavírus-járvány miatt kapott több mint 1,7 milliárd forintos uniós támogatásból 23 céget és egyéni vállalkozót segített a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a „Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt esernyőprogram a gazdaság támogatására a Covid-19 járvány idején” elnevezésű programban.

Mindezt az Európai Uniónak jelentette is a magyar állam januárban, így derült fény arra, hogy a járvány elleni védekezés keretében kiosztott pénz harmada nem a vendéglátósok megsegítésére ment el, hanem a Hellohungary Turisztikai Szolgáltató Kft. kapta meg – napilapkiadásra.

Mint a portál írja, a 2020 decemberében alapított cég erre a célra csaknem 630 millió forintot kapott. Ügyvezetője Lénárd Gábor, aki a 24.hu szerint egy általa alapított befektetésialap-kezelőt néhány hónapon belül átadott Mészáros Lőrinc ügyvédjének, Kertész Józsefnek.

Napilap helyett online portál

A 24.hu elérte Lénárdot, aki azt írta, valójában nem napilapkiadásra fordítják a kapott pénzt, hanem egy turisztikai online portált hoznak létre – ezt március végéig kell elindítaniuk. Az ügyvezető az elindulás pontos dátumát, valamint a portál nevét nem árulta el.

A Hellohungary a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány tulajdonában áll – írja a 24.hu –, amit erős szálak fűznek az állami tulajdonú MTÜ-höz. Az alapítvány első támogatója és kiemelt partnere a turisztikai ügynökség, vezetője pedig Princzinger Péter Gábor, aki korábban vezető beosztásban volt az MTÜ-nél. A kuratórium tagja, Könnyid László jelenleg is az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

Volt már online turisztikai portálja a cég tulajdonosának

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványnak egyébként több éve van már turisztikai portálja: a Media1 írta meg még 2019-ben, amikor felvásárolták a turizmus.com oldalt.  Az alapítvány hátteréről és az oldal felvásárlásáról további információk érhetők el korábbi írásunkban.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások