fbpx
DIGI

Nyoma sincs a DIGI beígért 10 gigabites lakossági vezetékes internetének, a mobilhálózat fejlesztése is belassult

Nem érhető el a DIGI kínálatában a még tavaly ősszel bejelentett szupergyors vezetékes internetes csomag, amely optikai hálózaton kínálna 2,5 vagy akár 10 Gbps le- és feltöltési sávszélességet a szolgáltató lakossági ügyfelei számára. Ráadásul a DIGI tulajdonosváltása óta eltelt közel egy hónapban teljesen lelassult a DIGI Mobil hálózat fejlesztése is.

Mint arról a Media1 hírt adott, a DIGI 2021 októberében bejelentett két új internetcsomagot, melyek 2,5 és 10 gigabites le- és feltöltési sebességet ígértek.

Az októberi közlemény ígérete szerint a két új díjcsomagot 3 szakaszban vezették volna be; első körben a főváros egyes kerületeiben zajlott volna egy tesztelési időszak, majd 2021 decemberében Budapest teljes területét lefedték volna vele. 2022 márciusára ígérték a bevezetést Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon, majd 2022 végéig valamennyi főbb, optikai lefedettséggel bíró vidéki megyeszékhelyen bekapcsolnák a tervek szerint.

A HWSW  azonban megnézte, hogy ebből mi valósult meg, és azt írják, egyelőre sehol sem érhető el a két új szupergyors csomag, a szolgáltató internetes díjcsomag-kínálata a mai napig változatlan maradt. Mint írták: a DIGI ügyfélszolgálata az ügyfélmegkeresésekre semmilyen információval nem tud szolgálni a bevezetést illetően, így nem tudni, hogy a fejlesztést teljesen levették a napirendről, vagy csak határozatlan időre elhalasztották azt.

Optikai internet.
Optikai internet –stock fotón. Fotó: Depositphotos.com

A DIGI Mobil fejlesztése is leállt

A HWSW információi szerint a DIGI mobilhálózat-fejlesztése is jelentősen lelassult. A rendelkezésre álló nyilvános adatok alapján úgy fogalmaztak, hogy a szolgáltató az elmúlt egy hónapban szinte egyáltalán nem kapcsolt be újabb állomásokat.

A DIGI tulajdonosváltása lehet a háttérben

Az ügyben lényeges szempont lehet a DIGI tulajdonosváltása.

Mint arról a Media1 beszámolt, a szolgáltató tulajdonosváltása 2021 novemberének végén vált véglegessé, a vevő a Jászai Gellért (Mészáros Lőrinc volt üzlettársának) nevével fémjelzett 4iG. Nyrt. Mivel az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem vizsgálhatta, ugyanis a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a felvásárlást, idén januárra le is zárult a tulajdonosváltás. A tulajdonosváltás véglegessé válásával távozott a DIGI vezetősége is, az új ügyvezető igazgató Papp-Gerlei Gyöngyvér lett.

A HWSW szerint a tulajdonosváltás számos korábbi fejlesztési tervet felülírhat, vagy a 4iG a saját stratégiai elképzelése szerint alakíthatja át azokat.

Erről is beszélgettünk Koi Tamással, a lap újságírójával a Media1 podcastjában, akivel más fontos távközlési és médiapiaci aktualitások mellett arról is beszéltünk, hogy milyen jövő várhat a DIGI mobilszolgáltatására.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: DIGI sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások