fbpx
DIGI

A DIGI 10 gigabites lakossági internetcsomagot jelentett be

Fejleszti hálózatát, és jelentősen megnöveli az elérhető sávszélességet a lakossági előfizetők számára a szolgáltató.

A DIGI 2015-ben vezette be DIGINET 1000 szolgáltatását, mely másodpercenkénti 1 gigabites letöltési sebességet tesz lehetővé. Most azonban keddi sajtótájékoztatójukon tízszer gyorsabb, másodpercenkénti 10 gigabites internetes szolgáltatást jelentett be, mely lakossági előfizetők számára is elérhető lesz, és szimmetrikus le- és feltöltési sebességgel rendelkeznek majd. Ehhez a gerinchálózaton és a hozzáférési végpontok területén is végeznek fejlesztéseket.

A most megjelenő két díjcsomag és azok havidíja:

  • Fiberlink 2.5G, bruttó 4000 forintért
  • valamint FiberLink 10G bruttó 5000 forintért.

A díjcsomag 3 szakaszban válik elérhetővé az előfizetők számára. A főváros egyes kerületeiben történő tesztelési időszak után 2021 decemberében Budapest teljes területét fogja lefedni. 2022 márciusában 5 vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon, míg utolsó szakaszban 2022 végéig a vállalat elérhetővé teszi a szolgáltatást minden, FTTH (optikai) lefedettséggel bíró, főbb vidéki megyeszékhelyen.

„A magyar távközlési piacon való 1998-as debütálása óta célkitűzése a DIGI-nek, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban biztosítsa a legjobb szolgáltatásokat előfizetőinek. Hisszük, hogy előfizetőnk életét nagyban meg tudjuk könnyíteni csúcstechnológiás szolgáltatásainkkal, ezért indítjuk el Magyarországon elsőként a 10 Gbit/s technológiás Fiberlink 10G-t, ezzel történelmet írva vezetékes szélessávú internet szegmensben. Szeretnék köszönetet mondani munkatársaimnak, akik odaadó és lelkiismeretes munkájukkal lehetővé tették ezt, csakúgy, mint előfizetőinknek, akik hűségükkel és bizalmukkal évek óta támogatják a DIGI-t”

– mondta el Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Digi sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások