fbpx
Mátyási György, a Klubrádió és a Spirit FM volt műsorvezetője, a Zsaru magazin újságírója

Megtudakoltuk, hová lett Mátyási György

Mátyási György hallgatói aggódva, kíváncsiskodva írtak a Media1-nek a napokban, mit tudunk Mátyási Györgyről, aki először a Spirit FM-ről, majd nemrégiben másodjára is eltűnt a Klubrádióból, holott korábban még az is előfordult, hogy egy ideig mindkét rádióban hallható volt. Az érintettől tudakoltuk meg, mi történt.

A Media1 olvasói szomorúan írtak nekünk a napokban amiatt, hogy másodjára is eltűnt a Klubrádióból Mátyási György közlekedési szakújságíró. Mátyási ugyanis már másodjára dolgozott a Klubrádiónál: 1999-től 2012-ig autóval járta a várost, hogy eközben telefonján, élőben tudósítsa a rádióhallgatókat az aktuális fővárosi dugóhelyzetről az Élőben a városból című műsorban, ezenkívül közlekedésbiztonsággal és forgalomszervezéssel foglalkozó magazinműsora is volt.

Mátyási György, a Klubrádió száguldó riportereként
Mátyási György, a Klubrádió száguldó riportereként (Klubrádió / Facebook)

2012-es távozása után, 2013-ban a BKK (Budapest Közlekedési Központ) hírszolgálati főmunkatársaként helyezkedett el, a figyelmesebbek hallhatták őt tömegközlekedési járműveken is utastájékoztató hangként, majd egy idő után azok találkozhattak vele, akik taxival közlekedtek – Mátyási György ugyanis egy ideig taxisofőrnek állt. A COVID-járvány miatt azonban, mint sok taxis, ő is visszaadta az engedélyét és 2020 júliusától az ORFK-s rendőrmagazin, a Zsaru magazin munkatársa lett.

Rádióhallgatói örömére, 2020 novemberében Mátyási újra visszatért az éterbe is és tavaly júniusáig először a Spirit FM-en jelentkezett közlekedési ügyekben, valamint 2020 decemberétől több év kihagyás után a Klubrádióban is újból hallható volt bejelentkezésekkel reggelente.

Mátyási György a Spirit FM-en
Mátyási György a Spirit FM-en

Vagyis volt egy rövid átmeneti idő, amikor Mátyási György egyszerre volt hallható a két rádióban is. Néhány hete, 2021 decembere óta azonban Mátyási már a Klubrádióban sem hallható, és ahogy említettük, a Spirit FM-es munkája már korábban, 2021 júniusában befejeződött.

Miután az elmúlt napokban Mátyási György kedvelői a Media1-nél érdeklődtek, mi történt, hová tűnt ismét az éterből az ismert közlekedési újságíró, közvetlenül hozzá fordultunk. Mátyási Györgytől azt tudtuk meg, hogy a rádiós tevékenységeit jelenleg azért szünetelteti, mert lejárt a műsorának szponzori szerződése, és az eddigi partner nem hosszabbított, így pedig financiális okokból úgy döntött, inkább ismét pihenteti a rádiózást.

Ez tehát az oka, hogy Mátyási György nevével most csak a bűnügyi magazin, a Zsaru olvasói találkozhatnak, ahová továbbra is ír. Ezenkívül az Élőben a városban Facebook-oldalán találkozhatunk még a nevével, azt ugyanis a rádiózás szüneteltetése ellenére továbbra is frissíti.

További hírek érhetők el a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk a Facebookon is.

Borító: Mátyási György, a Klubrádió és a Spirit FM volt műsorvezetője, a Zsaru magazin újságírója. Fotó: Béres Attila / Zsaru Magazin
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások