fbpx
A Nyomtass te is! mozgalom csapatának egy része

Megverték a Nyomtass te is! újság egyik idős lapterjesztőjét

Ököllel bántalmazták az időskorú lapterjesztőt.

Szerda délelőtt Dunabogdányban megtámadtak és ököllel bántalmaztak egy nyugdíjaskorú Nyomtass te is!-aktivistát, aki a mozgalom hetilapját terjesztette – írja a szamizdat-jellegű sajtótermék közleményében. (A lapról korábban többször írtunk már a Media1-en.) 

A Nyomtass te is! mozgalom a történtek után arra szólítja fel a kormányt, hogy hasson oda: a Fidesz szavazótábora ne félemlítse meg és ne inzultálja azokat, akik önkéntes munkával igyekeznek olyan híreket eljuttatni a falvakba, amelyeket a kormánymédia elhallgat a választók elől. A szervezet szerint az efféle erőszakos cselekményekkel sérül a sajtószabadság is.

Azt is írják, hogy aktivistáikat gyakran érte már eddig is szóbeli inzultus, de egy enyhébb eset után most fordult elő másodszor, hogy ezt tettlegesség is követte. Ezért fordulnak ezúttal a nyilvánossághoz.

A Nyomtass te is! úgy fogalmazott, hogy a mozgalmat az hívta életre, hogy a Fidesz-kormány idején „valósággal elzárta a kistelepüléseken élőket a hiteles információktól”.

Az újságjaikat, amely egy válogatás a legfontosabb hírekből, aktivisták nyomtatják és terjesztik a falvakban, hogy legalább a választásokra valós információkat szerezhessenek az emberek.

„A következő hetekben a Nyomtass te is! mozgalom több ezer aktivistája fogja járni a falvakat. Nem lenne jó, ha ezt olyan légkörben kellene tenniük, hogy félteniük kelljen a testi épségüket. Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz” – emelték ki.

Hangsúlyozták, hogy még az erőszak sem tántorítja el őket attól, hogy továbbra is terjesszék a lapot, majd újra felszólították a Fidesz-kormányt. Ami pedig a bántalmazott terjesztőt illeti, ő látleletet készíttetett, valamint a rendőrségnél feljelentést tett.

A Nyomtass te is lapszámai egyébként a honlapján is elérhetők.

Frissítés 20:01

A mozgalom vezetője azt nyilatkozta a 444-nek, hogy úgy történt az eset, hogy bár általában a lapot postaládába terjesztik, de ha valaki elfogadja, kézbe is adnak belőle. Így is történt jelen esetben, de miután elfogadta az illető a lapot a terjesztőtől és beleolvasott, vélhetően nem tetszett neki, hogy Orbán Viktor kormányával kapcsolatos bírálat szerepel a címlapján, ugyanis a terjesztő után eredt és elkezdte ököllel verni és ütlegelni őt. Végül L. László János, a mozgalom vezetőjének elmondása szerint a bántalmazó csak akkor hagyta abba, amikor a szomszéd kijött a házból, és rászólt, hogy „én is a Fideszre szavazok, de ilyet akkor sem lehet csinálni.”

További hírek érhetők el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások