fbpx
Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs, és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői

Egy hét alatt két frekvenciát nyert a Rádió 1 üzemeltetője a Médiatanácstól

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának idei első ülésén az egyszer már eredménytelennek minősített, majd újra kiírt szegedi frekvenciapályázaton a Rádió 1 üzemeltetőjét hiánypótlásra szólította fel a grémium, míg két másik városban frekvenciát szerzett a Radio Plus Kft. Bírságokról és támogatásokról is döntött a grémium.

Eredményt hirdetett a Székesfehérvár 99,8 MHz és a Tatabánya 102,5 MHz helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőségek kereskedelmi jellegű, valamint a Törökszentmiklós telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség használatára kiírt pályázati eljárásokban a Médiatanács e heti ülésén: előbbi kettőnél a Mészáros Lőrinc-közeli Radio Plus Kft., utóbbinál a Rádió Horizont Kft. lett a nyertes.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának szerdai közleménye szerint a Médiatanács elvégezte a körzeti vételkörzetű Szeged 87,9 MHz kereskedelmi és a Nyíregyháza 100,5 MHz közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárásokban a beérkezett pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát. Előbbinél hiánypótlásra szólította fel a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft.-t, utóbbinál pedig nyilvántartásba vette az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t. Mindegyik frekvenciapályázat esetében egyedüli pályázókról van szó.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Szeged 87,9 MHz frekvenciájára kiírt pályázatot egyszer már eredménytelennek minősítette Médiatanács, mivel akkor a Radio Plus Kft. – egyedüli pályázóként – alakilag (formailag) érvénytelen pályázatot adott be. Emiatt veszélybe került a Rádió 1 adása az alföldi városban, azonban a Médiatanács a médiaszolgáltatási lehetőség újrapályáztatásáról döntött; ez zajlik most, ennek kapcsán szólította fel a Radio Plust hiánypótlásra a Médiatanács.

A Médiatanács ezenkívül véglegesítette és közzéteszi honlapján egy Szombathely telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára irányuló pályázati felhívását.

Bírság a Best FM helyi adásainak és a Balaton Televíziónak

A testület a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 50 ezer forintos bírságot rótt ki a Balaton Televízió szolgáltatójára, mert áru megvételére való közvetlen felhívás hangzott el a vizsgált műsorszámban, illetve a szerződéses vállalások megsértése miatt összesen 40 ezer forintos bírságot szabott ki a zalaegerszegi és az egri Best FM szolgáltatójára.

Támogatás rádióknak

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat harmadik fordulójában a nyertesek összesen 16,52 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli és informatikai eszközök vásárlására. A televíziók közül támogatást kapott a pécsi Pannon Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió és a Városi TV Mohács. A közösségi rádióknál a miskolci Európa Rádió és a Csillagpont Rádió, a veszprémi Mária Rádió Helikon, valamint a fővárosi, néhány hete Milkovics Pál és Schabi Michaeli cégéhez került 90.9 Jazzy Rádió pályázott sikerrel. A kisközösségi rádióknál a kiskunfélegyházai Rádió Smile és a székesfehérvári Táska Rádió kap segítséget.

Még több hír érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is.

Borító: Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs, és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői. Fotó: Rádió 1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások