fbpx
Régi mobiltelefonok.

Bejelentették, mikortól lehet igénybe venni a 20 ezer forintos mobilkészülék-csere támogatást

Egyúttal megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kezdeményezett mobilkészülék-csere támogatási programban.

Február 14-től lehet igénybe venni azt a mobiltelefon készülékcsere-támogatást, amelyről tavaly már sok szó esett  – derül ki az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának pénteki, a Media1-hez is eljuttatott közleményéből.

A program keretében 3G, majd később 2G-s mobileszközök cseréjéhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak a felhasználók új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor.

Mint arról lapunk is beszámolt, az NMHH és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021 októberében jelentette be, hogy célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indít a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.-vel (NFFKÜ) közösen.

A kezdeményezésben a minőségi mobilinternetezésre nem alkalmas telefonokat használók 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak ahhoz, hogy készülékeiket minimum 4G-képes készülékre cseréljék.

Már regisztrálhatnak a kereskedők

A programot megvalósító Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség oldalán – mely ide kattintva érhető el – megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni a programban.

Az érdeklődő cégek, kereskedők, mobilszolgáltatók 2022. január 31-ig regisztrálhatnak.

Mint a közlemény felidézte, a programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között sor kerül Magyarországon a 3G technológia kivezetésére – a kivezetésről itt érhető el a Media1 egyik korábbi híre.

A támogatásra minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy jogosult, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes aktív készülékkel rendelkezik. A támogatott cserére elsőként a 3G-képes mobiltelefont használóknak lesz lehetősége február 14. és május 8. között, ezután a 2G-képes eszközök cseréje is megvalósulhat a keret kimerüléséig vagy július 17-ig.

A hírközlési hatóság a netrefel.hu oldalon pontos leírást ad arról, hogy kik, milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosultak a támogatásra. A támogatási programmal kapcsolatos további hivatalos információk, illetve a pályázóknak szóló részletes útmutató a programot megvalósító Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség oldalán, ide kattintva találhatók.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások