fbpx
Homonnay Gergely író-blogger

Meghalt Homonnay Gergely író-újságíró-blogger

Wikipedia-oldala szerint 46 éves, hivatalos adatok szerint 53 éves volt.

Szombaton holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát, a Puszi, Erzsi! (Erzsi for President), valamint Az elnökasszony íróját, egykori újságírót – írja a Corrierre della Serra alapján a Telex.

A saját Wikipedia-oldala szerint 46, a rendőrségi adatok és a hírről elsőként beszámoló olasz lap szerint 53 éves író holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg január elsején, 13 óra körül. Halálát az első hírek szerint a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Azt csak az orvosszakértői vizsgálat után lehet egyértelműen megmondani, hogy mi okozta a halált.

Az első jelentések szerint a rendőrség nem talált erőszakra utaló nyomot a holttesten, de a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárás folyik. Az olasz lap azt írja, hogy az elhunyt férfi személyes tárgyainak átvizsgálásakor a klub öltözőjében került elő a por és a folyadékok. A rendőrök a Homonnay telefonján található üzenetek és kontaktok alapján is nyomoznak.

A Corrierre della Serra azt írja, hogy Homonnay máshol ünnepelte a szilvesztert, barátait a közösségi médián keresztül köszöntötte, és hajnali 5 órakor ment a klubba.

Tanúk elmondása szerint a fürdőben szombat délelőtt a klub tulajdonosa is rosszul lett, arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt.

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíró lett. Volt a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n – idézte fel róla a Telex a Wikipedia-oldala alapján.

Homonnay Gergely tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

Homonnay Gergely a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be a politikába, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték. Egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték. Az utóbbi időben Rómában élt.

Frissítés 23:54
Hírünket az életkorral kapcsolatos ellentmondó adatok kapcsán frissítettük.

További hírek a Media1-en

Borító: Homonnay Gergely író-blogger. Fotó: Instagram
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások