fbpx
A Nyomtass Te is! 2021. december 24-én megjelent száma.

Felkerült a Nyomtass Te is! a Balkan Insight „hőslistájára”

A lapot eredetileg a KESMA-ra adott „válaszreakcióként” indították, és ma már 500 magyar településen van jelen.

Felkerült a Balkan Insight 2021-es „emberek, akik változást értek el” nevet viselő „hőslistájára” a Nyomtass Te is! – számolt be az Azonnali.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) 2018-ban jött létre kormányközelből és erős kormányzati segítséget kapott, amikor a kormány egy rendelettel nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, hogy az alapítvány maga alá gyűrhessen médiatermékeket, és kiiktatta a GVH-t és a Médiatanácsot. Nemrég kiderült az is, hogy a KESMA elnöke saját belépőkártyával rendelkezik Orbán Viktor hivatalába.

A KESMA alá tartozik több száz médiamárka mellett az ország összes megyei lapja is – erre, azaz a propaganda terjedésére érkezett egyfajta „válaszreakcióként” a László János által alapított Nyomtass Te is, mely egyfajta ellenpontot képvisel nagy mennyiségben terjesztett kormányzati propagandatartalmakkal szemben.

„Amikor a kormány átvette az összes regionális újságot, elszigetelték a vidéki embereket a valódi, tényeken alapuló információktól. Olcsó és hatékony eszközre volt szükségünk”

– fogalmazott az alapító.

A Nyomtass Te is! lapot eredetileg spontán akarták terjeszteni, és ingyen letölthetővé tenni, azonban rájöttek, hogy a terjesztés a kulcs; aktivisták nyomtatták és vitték a szegényebb települések házaihoz a nagyon egyszerű, négy oldalból álló lapot.

A Nyomtass Te is! 500 magyar településen van jelen, és folyamatosan keresik az aktivistákat, valamint várják az adományokat.

László János a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) egy szeptemberi beszélgetésének is vendége volt, melyről ide kattintva olvashatja el a Media1 tudósítását.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: a Nyomtass Te is! 2021. december 24-i számának címlapja. Fotó: nyomtassteis.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások