fbpx
Az MTVA épülő beléptető kapui.

Golyóállóvá teszik a Közmédiát – fotókon, hogyan alakítják át a Kunigunda útján lévő épületet közel 600 millió forintból

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közölt néhány fotót a már megkezdődött biztonsági kivitelezésről.

Mint arról a Media1 még augusztusban beszámolt, összesen 590 millió forint értékben szereltet beléptető kapukat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Kunigunda úti gyártóbázisába.

A jelek szerint a kivitelezés már meg is kezdődött. Erről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be a vasárnap közzétett Facebook-posztjában.

„Az állami tévé valószínűleg atomtámadásra készül a Kunigunda utcában…”

– fogalmazott Hadházy a rá jellemző iróniával a képek kapcsán. Kiderült, hogy a beléptető kapukon túl más biztonsági eszközöket is beszerelnek: a recepciós pultot például 3 méteres, vastag acéloszlopok közé telepített, golyóálló biztonsági üveg védi, de még e felett is félméteres rács épül.

Az MTVA épülő, biztonsági üveggel és ráccsal védett recepciója.
Az MTVA épülő, biztonsági üveggel és ráccsal védett recepciója. Fotó: Hadházy Ákos / Facebook

„A zsilipkapuk is golyóálló üvegből készültek és három (!) szenzor, egy súlymérő, egy infravörös és egy lézeres érzékelő ellenőrzi, hogy egyszerre csak egy ember lehessen benne. Miután valaki az egyik oldalon belépett, az ajtó bezárul és a túloldali csak akkor nyílik, ha az illetőnek van saját belépőkártya, vagy a túloldali biztonsági őr megnyom egy gombot”

– írta posztjában Hadházy, aki az RTL Híradónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott:

„Ezek a kapuk két dologra világítanak rá: arra, hogy a hatalom mennyire fél, illetve, hogy a hatalom mennyire korrupt. Ezeket a kapukat horribilis pénzen szerzi be az MTVA; a közbeszerzési értesítőben jelent meg, hogy majdnem 600 millió forintot költenek erre a néhány kapura”.

Az RTL Híradó kereste az ügyben az MTVA-t és a kormányt is: azt szerették volna megtudni, hogy mitől, kitől akarják megvédeni a biztonsági rendszerrel az épületet, de az adás kezdetéig nem kaptak választ.

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Az MTVA épülő beléptető kapui. Fotó: Hadházy Ákos / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások