fbpx
A durchblicker nevű osztrák ár-összehasonlító oldal 2021.12.27-én

A Netrisk felvásárolja Ausztria vezető ár-összehasonlító portálját

A Netrisk-csoport közleményben tudatta péntek reggel a Media1-el, hogy megvásárolja a durchblicker részvényeinek 100 százalékát a társaság korábbi befektetőitől, valamint a két alapítótól, Reinhold Baudischtól és Michael Doberertől.

Ausztria piacvezető független ár-összehasonlító portáljának felvásárlásával a Netrisk Magyarország, Csehország, Szlovákia és Litvánia mellett immár Ausztriára, azaz öt országra is kiterjed majd. A tranzakciót a hatóságoknak még jóvá kell hagynia.

A 2010-ben alapított durchblicker sikeres startup-vállalkozásból vált egy évtized alatt Ausztria vezető márkáinak egyikévé. Jelenleg már nem kevesebb mint 28 féle gyors és hatékony ár-összehasonlítási lehetőséget biztosít felhasználóinak a biztosításoktól a telekommunikációs szolgáltatásokon és közműveken keresztül az olyan klasszikus pénzügyi termékekig mint a kölcsönök, folyószámlák vagy a betéti kamatok. Az új tulajdonosok megjelenésével a márka változatlanul működik majd tovább a megszokott csapattal – áll a Media1-hez eljuttatott közleményben.

A durchblicker a Netrisk-csoporthoz való csatlakozással olyan gyorsan fejlődő cégekhez csatlakozik mint a Netrisk.hu, a Biztositas.hu, a Klik.cz , a Porovnej24.cz, a Klik.sk, a Netfinancie.sk, illetve az Edrauda.lt.

„A Netrisk Csoport azon törekvése, hogy az egyes országok vezető cégeit egyetlen csoportba tömörítse, számunkra is komoly vonzerőt jelent. Mind a durchblicker, mind az osztrák felhasználók sokat profitálhatnak az új társcégeink szakértelméből, akik közül többen is saját piacaik vezető szereplői. Várakozással tekintünk az új együttműködés és a közös további növekedés elé”

– tett közös nyilatkozatot Reinhold Baudisch és Michael Doberer.

„Örömmel üdvözöljük a Netrisk-csoportban a durchblickert, annak munkatársait és partnereit. Az elért kiváló piaci pozíciója miatt új tagvállalatunk valódi ékkövet jelent a régió ár-összehasonlító oldalai között, amely további jelentős növekedési lehetőségek előtt áll mind a biztosítási, mind a telekommunikációs és energiaszolgáltatási, mind a hagyományos pénzügyi termékek területén”

– mondta Sebestyén László, a Netrisk-csoport elnöke.

Kárpáti Dávid, a Netrisk-csoport vállalatfejlesztési igazgatója hozzátette:

„Egy ilyen szerteágazó tevékenységgel működő összehasonlító csatlakozása a csoportunkhoz igen izgalmas fejlemény számunkra. A durchblicker által, az eddigi jelenlétünkhöz képest eltérő fejlődéstörténetű osztrák piacon működtetett know-how olyan érték, amely komolyan segítheti csoportunk szolgáltatásainak továbbfejlesztését és a további innovációt.”

Regionális terjeszkedésben a Netrisk

A Netrisk-csoport regionális online biztosításközvetítő platformjának kialakítása 2020-ban vette kezdetét, azt követően, hogy a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaság megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonos, a varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság 23,7 százalékos részesedésével továbbra is a cégcsoport tulajdonosa maradt, aktívan segítve a Netrisk nemzetközi pozícióépítését. A Netrisk-csoport a cseh és szlovák piacon való megjelenésével tavaly májusban vált regionális szinten is jelentős szereplővé, és ezt a pozícióját a biztosításközvetítői szektor határokon átívelő egyesítése révén azóta is folyamatosan erősíti.

„Mély benyomást tettek ránk a durchblicker elmúlt 12 év során elért eredményei, és nagy tisztelői vagyunk a kultúrának amit Reinhold és Michael felépített. Ezzel az újabb akvizícióval egy újabb jelentős lépést tettünk stratégiai célunk megvalósítása felé, hogy Közép-Európában felépítsünk egy erős, egységes nemzetközi ár-összehasonlító platformot”

– mondta Maxime Cancre, a TA Associates alelnöke.

További hírek találhatók a Media1-en

Borító: A durchblicker nevű osztrák ár-összehasonlító oldal 2021.12.27-én
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások