fbpx
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án.

Nem kérdezte meg a Kossuth Rádió a Völner-ügyről Orbán Viktort a szokásos heti rádióinterjúban

Nem érdekelte Nagy Katalint, az állami rádió műsorvezetőjét, hogy egy kormánytag ellen súlyos ügyben büntetőeljárás zajlik.

Mint arról már beszámoltunk, a kormánypárti médiumok igyekeznek nem nagy dobra verni az ügyet, hogy kedden súlyos korrupcióval vádolta meg Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét, majd az államtitkár lemondott pozíciójáról: a vád szerint rendszeresen több millió forintot kapott Völner. A hírről több esetben is csak jelentős késéssel kerültek ki az erről szóló hírek, majd ezek is igen gyorsan eltűntek a címlapokról. Az állami médiához tartozó hirado.hu-n is ilyesmi történt: órákkal az ügy kirobbanása után a történtekkel kapcsolatban egyetlen anyag sem volt címlapon.

Ezek után nem meglepő, hogy mint azt a 444.hu észrevette, három nappal később, amikor ma Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjúját adta a Kossuth Rádióban, a miniszterelnöknek egyáltalán nem kellett az ügyre reagálnia, ugyanis arról egyáltalán nem kérdezték őt az állami rádióban.

Így aztán nem kérdezték Orbánt például arról sem, hogy mikor értesült az ügyészségi gyanúról, és arra sem volt kíváncsi a műsorvezető, hogy le kell-e mondania az ügy miatt Völnernek az országgyűlési képviselői posztjáról – ahogyan arról sem érdeklődtek nála, mit szól ahhoz, hogy a korrupciógyanúba keveredett politikus felelt Varga Judit szerint igazságügyi miniszter szerint a Pegasus kiberszoftverrel történő megfigyelési döntések jóváhagyásáért is.

Ehelyett a bér- és nyugdíjemelés, valamint a járvány, a migránsok és Brüsszel voltak a terítéken a beszélgetés során, melynek műsorvezetője Nagy Katalin volt.

További hírek

Borító: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások