fbpx
Online troll.

Vége a névtelenségnek, jön a trollellenes törvény Ausztráliában

Ausztrália kötelezni fogja a közösségi platformokat, hogy közöljék a rágalmazó kommenteket közzétevő felhasználók adatait.

Erről a Reuters  számolt be a Scott Morrison ausztrál miniszterelnök által elmondottak nyomán.

Mint a miniszterelnök fogalmazott:

„Az online világ nem lehet vadnyugat, ahol a (…) trollok és mások névtelenül járkálhatnak körbe, és árthatnak az embereknek. A való világban ez nem történhet meg, ahogyan semmi esetben sem fordulhat elő a digitális világban sem”.

Az új jogszabály egy panasztételi mechanizmust fog bevezetni. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy rágalmazzák, zaklatják vagy támadják a közösségi médiában, kérheti majd a platformtól a tartalom eltávolítását. Amennyiben ezt nem teszik meg, bírósági eljárás kényszeríti a közösségi oldalt a kommentelő adatainak kiadására.

Morrison hozzátette:

„A digitális platformoknak megfelelő eljárásokkal kell rendelkezniük, hogy lehetővé tegyék ezen tartalmak eltávolítását. Ők hozták létre a teret, és nekik is kell biztonságossá tenniük. Ha nem teszik meg, akkor ilyen törvényekkel mi azzá tesszük”.

Mint arról a Media1 2021 szeptemberében beszámolt, az ausztrál CNN megszüntette jelenlétét a Facebookon, miután a bíróság egy ügyben úgy ítélte meg, hogy a kiadók felelősségre vonhatók a nyilvános kommentekben megjelenő rágalmazásért.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások