fbpx
CNN logó a vállalat atlantai központja előtt.

A CNN megszünteti jelenlétét az ausztrál Facebookon

Ennek oka egy olyan bírósági döntés, ami más médiumok számára is nagy ütést jelenthet.

A CNN megszünteti jelenlétét a Facebookon Ausztráliában. A Reuters beszámolója szerint azért, mert a bíróság úgy ítélte meg, hogy a kiadók felelősségre vonhatók a nyilvános kommentekben megjelenő rágalmazásért, a Facebook pedig nem volt hajlandó segíteni abban, hogy letiltsa a hozzászólásokat az országban.

A CNN lehet az első nagy hírügynökség Ausztráliában, mely erre az útra lép, miután az ország legfelső bírósága még szeptember közepén kimondta: a kiadók jogilag felelősek a cikkek alatt közzétett hozzászólásokért; akkor is, ha a cikk maga nem gyalázkodó.

Az ítéletet sok támadás érte; ügyvédek azzal vádolják Ausztráliát, hogy nem tart lépést a technológiai változásokkal, és megjegyzik, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban a törvények megvédik a kiadókat az interneten közzétett kommentektől.

Bár a kifogásolt törvény jelenleg is felülvizsgálat alatt áll az országban, más globális hírszervezetek is követhetik a hírmédium példáját. A CNN szóvivője csalódottságának adott hangot; szerinte a Facebook ismét nem tudta biztosítani, hogy platformja a hiteles újságírás és a produktív párbeszéd helye legyen.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: CNN logó a vállalat atlantai központja előtt. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások