fbpx
Gyerekaneten.hu

A gyerekeket fenyegető digitális veszélyekről indít kampányt az NMHH

Egyúttal megújították a Gyerekaneten.hu portált. Különböző témakörökben publikálnak majd írásokat a szülőknek készített információs portálon.

A gyerekek médiahasználati szokásairól készült Psyma-kutatásra alapozva megújítja a szülőknek szóló, tanácsadó és információs Gyerekaneten.hu portálját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Közleményük szerint a megújult site új felépítése már a témákat kifejtő szakértői cikkeket helyezi előtérbe, és a szócikkeken, kvízeken túl hosszabb írásokat is publikál. Ehhez bővítették és frissítették az oldal tartalmait is – megjelent egy új szövegtípus, az Ellenőrzőlista, amely írások rövid, pontokba szedett tanácsokat adnak a szülőknek. Például arról, hogyan lehet a gaming a gyerek számára biztonságos és pénztárcakímélő. A tanácsadó listákat az NMHH médiaértésoktató-központjaiban, a Bűvösvölgyekben dolgozó oktatók készítik.

Havonta várhatók a külső szakértők cikkei a digitális gyermeknevelés témaköréből.

Az elsőként kiemelt írás a behálózás problémáját járja körül, a digitális térben mozgó rosszindulatú idegenekkel foglalkozik.

Kampányt is indítanak

A médiahatóság a behálózás témájára építve kampányt is indított az oldal népszerűsítésére: országosan közterületen city-light plakátokkal, budapesti villamosokon elhelyezett reklámokkal, valamint online és közösségi médiás hirdetésekkel szólítja meg a családosokat.

A Gyerekaneten.hu oldalt népszerűsítő kampány plakátjai.
A Gyerekaneten.hu oldalt népszerűsítő kampány plakátjai. Fotó: NMHH / Mito

„A hirdetések központi gondolata az, hogy a szülők joggal feltételezik, hogy olyan bizalmas kapcsolatban állnak gyermekükkel, amely kizárólagos. A neten azonban a gyerekeket idegenek is elérhetik, ez pedig különböző veszélyeket rejthet. A kockázatos események csökkentéséért lehet és érdemes tenni”

– fogalmazott közleményében az NMHH.

A kampány kreatívjait a Mito készítette.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Gyerekaneten.hu kezdőlapja. Fotó: gyerekaneten.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások